Special

Gen Z. Tribe lifestyle. Andrei şi Christiana Alecu au dus conceptul cafenelelor Utopia în trei locuri din Bucureşti. „Este frumos să ai businessul tău, dar nu mai poţi să închizi telefonul după ora 18, când, teoretic, termini programul la birou“

Dacă ar găsi oameni, Andrei şi Christiana ar mai deschide una-două cafenele, mai ales că au primit propuneri să ducă Utopia şi în alte oraşe.

Dacă ar găsi oameni, Andrei şi Christiana ar mai deschide una-două cafenele, mai ales că au primit propuneri să ducă Utopia şi în alte oraşe.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.06.2023, 17:45 245

Andrei Alecu este fondatorul Utopia şi fiul lui Marian Alecu, cel care a condus timp de 16 ani reţeaua de restaurante McDonald’s în România Andrei s-a implicat şi în proiectul Cereal Crunch, un business cu localuri specializate în a servi cereale cu lapte, şi în laboratorul de croissante Fika18, alături de Radu Savopol şi Lucian Bădilă, cofondatori ai lanţului de cafenele 5 to go.

Utopia a devenit realitate pentru Andrei Alecu în urmă cu mai bine de patru ani dintr-o întâmplare fericită, aşa cum singur mărturiseşte. Lucra la compania de pariuri sportive Superbet, dar ideea de a avea o cafenea nu-l lăsa în pace.

Cunoscându-i gândurile, un prieten l-a anunţat de disponibilitatea unui spaţiu în zona Primăverii, un garaj de 12 metri pătraţi, ocupat până atunci de o mică galerie de artă. Andrei s-a gândit să-i dea o şansă. Practic, a pariat pe altceva decât alegeau să parieze cei cu care lucra pe atunci. Aşa începea povestea cafenelelor Utopia, un nume pus astăzi pe trei localuri din Bucureşti - în Primăverii, în Dorobanţi şi în zona Herăstrău. Azi, în business îi este alături şi soţia lui, Christiana.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO