Special

Gala ZF 25 de ani. Cum ne pregătim pentru noua lume. Ziarul Financiar a premiat cele mai valoroase companii din România. Top 10 companii din economie au o valoare cumulată de peste 50 mld. euro

Gala ZF 25 de ani. Cum ne pregătim pentru noua lume....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.11.2023, 00:07 386

Anul acesta, valoarea totală a primelor 10 companii din economie se ridică la peste 50 mld. euro, în creştere faţă de anul trecut, după revenirea de la cei doi ani grei de pandemie şi aproape doi ani de război. În 2022, valoarea totală a primelor 10 companii din economie se ridica la aproximativ 44,2 mld. euro.

 

Locul 1

Hidroelectrica

Karoly Borbely, CEO: 

Felicitări Ziarului Financiar şi la mulţi ani! Hidroelectrica a împlinit anul acesta 23 de ani, suntem apropiaţi ca şi vârstă. Vreau să felicit ZF pentru contribuţia pe care aţi avut-o la dezvoltarea culturii de business din România. ZF trebuie să fie şi să rămână în continuare un mijloc de informare corect pentru mediul de business şi pentru cel politic. Este foarte rar să găseşti astăzi în era fake news şi deep fake un ziar echilibrat, să găseşti informaţii de calitate, pentru asta apreciem Ziarul Financiar. Hidroelectrica, împreună cu cei peste 3.600 de oameni care contribuim la succesul companiei, a avut o listare reuşită. Bursa de la Bucureşti a avut o ascensiune extraordinară după această listare. Astăzi putem contribui foarte mult la întărirea mediului investiţional şi de business. Trebuie să avem ca obiectiv în următorii 25 de ani să ajungem la 1.000 mld. euro PIB. România are un potenţial fantastic.

 

Locul 2

UiPath

Sorin Pâslaru, redactor-şef (stg.) Ziarul Financiar, a acordat premiul pentru UiPath.

Tudor Cosăceanu, Regional Vice President Romania:

Bună seara, mulţumesc şi la mulţi ani Ziarul Financiar! Sunt onorat să fiu prezent aici la Gala ZF alături de clienţi şi parteneri, sunt onorat să reprezint astăzi compania UiPath. Tocmai ce am revenit de la un schimb de experienţă din Turcia unde colegi de-ai noştri au colaborat cu cei din Polonia, Turcia, dar şi alte ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est, am reuşit să învăţăm din poveştile lor de succes, vrem să le punem în aplicare în România pentru a ajuta companiile autohtone să-şi dezvolte afacerea mult mai inteligent.

 

Locul 3

OMV Petrom

Alina Rus (dreapta), CFO & vicepreşedinte Raiffeisen Bank Romania, a acordat premiul pentru OMV Petrom.

Christina Verchere, CEO:

Felcitări ZF pentru 25 de ani, este o realizare majoră. Mulţumesc pentru tot ce faceţi să ne ţineţi informaţi, mulţumim pentru premiu, e mereu o onoare să fim aici. Plănuim să cheltuim 11 mld. euro până în 2030 pentru a continua să asigurăm energie pentru România într-un mod care are cât mai puţine emisii posibile, dar şi care să asigure securitatea energetică a ţării. Acesta este rolul nostru şi ne bucurăm să fim aici. Dacă ar fi să pun o întrebare României ar fi cum să aducem înapoi în ţară românii plecaţi în străinătate.

 

Locul 4

Pavăl Holding

Adrian Vascu (dr.), senior partner la Veridio, a acordat premiul pentru Pavăl Holding

Cătălin Ivan, director marketing:

Vreau să felicit Ziarul Financiar pentru cei 25 de ani de activitate şi să urez încă 25 de ani de inovaţie şi implicare în mediul de business din România. În numele companiilor Dedeman şi Paval Holding, respectiv al celor 13.000 de colegi ai mei, vă mulţumesc pentru premiul acordat. Dacă ar fi să pun o întrebare României ar fi când vom reuşi să aducem înapoi oamenii plecaţi peste hotare.

 

Locul 5

BancaTransilvania

Anca Daniela Safta, director general adjunct la Registrul Comeerţului, a acordat premiul pentru Banca Transilvania.

Omer Tetik,  CEO Banca Transilvania:

La mulţi ani, Ziarul Financiar! Bine că existaţi, bine că sunteţi apărătorul principal, portarul echipei Naţionale de business. Suntem o companie care am intrat recent în top, aceasta este dovada că o bancă locală poate să intre în top şi să fie aici alături de voi. Noi creăm o valoare reală prin business-urile pe care le susţinem, cu oamenii care au conturi, care fac tranzacţii şi folosesc servicii ale băncii. Să ne mândrim că avem bănci puternice şi prospere. Am venit prima dată în România în 1998, într-un long weekend. Mă bucur că am avut ocazia să rămân, a fost o călătorie frumoasă.

 

Locul 6

Romgaz

Mustafa Tiftikcioglu (dr.), CEO Garanti BBVA, a acordat premiul pentru Romgaz

Razvan Popescu,  CEO Romgaz:

Bună seara, la mulţi ani Ziarului Financiar! Suntem onoraţi să primim acest premiu, de 17 ediţii suntem în top 10, acest lucru denotă rezilienţă şi importanţa companiei. În aceşti ultimi trei ani, chiar mai mult, deoarece am reuşit să demarăm proiectul Neptun Deep şi să reîncepem lucrările la Iernut. Sperăm că şi în următorii ani vom fi tot aici. Dacă ar fi să pun o întrebare României ar fi când vom reuşi să extragem gaze din Marea Neagră.

 

Locul 7

BCR

Laurenţiu Afrăsinei, CEO Akcent Development, a acordat premiul pentru BCR.

Andreea Voinea, Chief HR Officer BCR:

La mulţi ani, ZF! Ne bucurăm pentru această recunoaştere, ne bucurăm să revenim pe podium. Acest premiu este al celor 5.000 de colegi pe care îi avem în BCR, al oamenilor care pun pasiune, energie, creativitate în relaţiile cu peste cei 3 milioane de clienţi ai noştri. Noi ne implicăm mult în educaţie financiară, acest premiu nu este doar o recunoaştere a anului care se încheie. Este un premiu pentru viitor, este un premiu de echipă. Este provocarea pe care o avem împreună, de a aduce România în top 10 economii europene. Noi ar trebui să fim pe locul 6 dacă luăm în considerare demografia. Această provocare nu este doar a noastră, este a tuturor companiilor autohtone, România în top 10! Sper ca în câţiva ani, să reuşim împreună să aducem acest premiu acasă.

 

Locul 8

eMag

Bogdan Bălaşa, general manager la HILS Development, a acordat premiul pentru eMag

Irina Pencea, general manager:

Mulţumim pentru premiu, suntem aproape de-o vârstă, noi 22 de ani voi 25. Am doborât recordul de Black Friday, conform analizelor independente. Ne bucurăm că am reuşit să deschidem România în afara ţării, suntem cel mai mare jucător de e-commerce din regiunea noastră, suntem pe primul loc în România, Bulgaria şi Ungaria. Suntem poarta prin care foarte mulţi antreprenori din România ies în regiune. În depozitele noastre oamenii lucrează alături de tehnologie având o productivitate mult mai mare, dar şi în front-end pentru a face experienţa cumpărare mai bună. Ducem mai departe ceea ce poate face România. Cel mai important e să crezi în ceea ce faci.


Locul 9

Nuclearelectrica

Ionuţ Encescu, director, head of products and Digital Innovation Hub la First Bank, a acordat premiul pentru Nuclearelectrica

Teodor Chirica,  Preşedintele Consiliului de Administraţie:

Mă bucur foarte mult să fiu aici, mulţumesc ZF pentru premiul acordat. Suntem o companie în plină dezvoltare, cu rezultate foarte bune şi îndrăznesc să spun că avem şi o comunicare foarte bună cu presa şi cu media. Felicitări Ziarului Financiar pentru cei 25 de ani, trebuie să recunosc că sunt un cititor al ZF încă de pe vremea când se edita doar pe hârtie. Prin programul nostru nuclear sperăm să atragem o parte din experţii şi specialiştii care locuiesc în Canada şi Emirate la construcţia şi operarea centralelor nucleare. O parte dintre colegi deja s-au întors, iar alţii sunt intersaţi să se întoarcă.

 

Locul 10

Automobile Dacia

Nicolae Bănică (dr.), CEO OSCAR Downstream, a acordat premiul pentru Automobile Dacia

Cristian Nevzoreanu, director comunicare şi responsabilitate, Renault Romania:

De la o marcă românească în vârstă de 55 de ani vă transmitem cele mai bune urări pentru un frate mai tânăr care are doar 25 de ani. Suntem prezenţi în 45 de ţări, suntem pe primul loc la vânzări către persoane fizice în Europa. Urmează să anunţăm o surpriză foarte mare pe 1 decembrie, chiar de Ziua Naţională. Dacă ar fi să pun o întrebare României ar fi cum să fim mândri de capitalul produs în ţară? Un răspuns ar fi să avem încredere în noi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO