Special

Gala ZF 25 de ani. Adrian Sârbu: Propun un membru permanent al coaliţiei de guvernare: comunitatea de business. Nu-i un partid, este fundamentul oricărei societăţi democratice

24.11.2023, 17:18 173
  • La Gala ZF 25 au participat peste 800 de membri ai comunităţii de business, alături de ei fiind prezenţi premierul Marcel Ciolacu (PSD) şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă (PNL).
  • Adrian Sârbu a propus ca un nou membru permanent al coaliţiei de guvernare să fie comunitatea de business.
  • Obligaţia comunităţii de business pentru a atinge dublarea PIB-ului României în următorii 10 ani este folosirea tuturor oportunităţilor din educaţie, tehnologie, agricultură, mediu şi energie, a mai spus Adrian Sârbu.
 

Ziarul Financiar are un tagline: “Totul pentru business, totul este business”. Schimbăm tagline-ul. Rămâne “Totul este business. Business-ul e puterea”.

Îmi pare rău că au trecut 25 de ani aşa de repede. Nu cred că e cineva din ţara asta căruia să-i pară bine. Îmi pare rău că nu v-am cunoscut pe fiecare în parte. Nu te-am cunoscut, dar sper în următorii 25 de ani să reuşim să ne cunoaştem. Îţi sunt foarte îndatorat pentru că de la o idee, un proiect continuat, ai decis să fii împreună cu mine Cine sunt eu? Sunt cel care îţi mulţumeşte pentru că ai decis să citeşti iar, să citeşti site-ul, să te abonezi.

Da, Fini când ai cerut să aplaudăm Ziarul Financiar puteam să cer să facem şi un abonament pe 10 ani de acum înainte. Adică dacă vrea cineva să aboneze pe 25 de ani de acum înainte, eu sunt mai mult decât îndatoritor, sincer.

Eu cred că am trăit 25 de ani pe care nu i-a trăit niciun român, nicio generaţie de români n-a trăit ăştia 25 de ani, niciuna. Şi eu sunt fericit pentru că am putut să trăiesc asta şi sunt şi mai fericit pentru că o să trăiesc următoarea 100 de ani, din care primii 25 vor fi o încălzire.

Avem o premieră. Pentru prima dată în 25 de ani, liderii primelor două partide din România şi prim-miniştrii coaliţiei ne-au făcut onoarea să vină.

Vă mulţumesc, vă mulţumesc foarte mult. Vă mulţumesc în numele tuturor celor care sunt aici şi care sunt comunitatea de business. Şi care comunitate de business doreşte să ia puterea în ţara asta, să genereze de două ori mai mult PIB, da, să genereze, să folosească toate oportunităţile pe care le avem.

De ce nu facem şi noi cipuri în România? Avem softişti, avem IT-işti.

De ce nu facem cea mai performantă agricultură?

Asta înseamnă putere.

Un coleg de aici din sală, m-a întrebat săptămâna trecută: “iar ne cerţi că nu luăm puterea politică?”. Am spus: “n-ai nevoie de puterea politică, ai nevoie să-ţi maximizezi puterea ta. Şi puterea ta este puterea business-ului”.

Noi astăzi avem oportunităţi. Educaţia e un business la nivel global de 10 trilioane. 10 trilioane. Poate că luăm şi noi o bucăţică din business-ul ăsta. Şi în primul rând luăm o bucăţică pentru copiii noştri, de care nu ne-am ocupat. I-am lăsat singuri să crească, în grija unui sistem care s-a degradat.

Oportunitate şi obligaţie majoră: Educaţia.

Oportunitate şi obligaţie şi responsabilitate majoră: securitatea României.

“Comunitatea de business este cel mai loial partener într-o coaliţie de putere”

Şi dacă tot suntem în epoca coaliţiilor, internaţionale sau locale, l-am auzit pe dl. Ciolacu azi spunând că şi-ar dori să continue coaliţia.

Eu aş vrea să vă propun un membru permanent al coaliţiei, comunitatea de business. Nu-i un partid, este fundamentul oricărei societăţi democratice. Ştim asta, ştiţi asta. Este cel mai loial, este cel mai loial partener într-o coaliţie de putere, cel mai constant şi este cel care întotdeauna dă şi nu cere.

Şi cred că toţi credem şi sper ca toţi să ne concentrăm ca business-ul să fie putere. Şi când spun puterea, evident, cu clasa politică. Nu cred că există cineva care nu-şi doreşte un parteneriat win-win, eu totuşi cred în asta.

Deci, următorii 25 de ani sunt următorii ani în care România poate şi eu cred că va deveni Elveţia.

Şi ca să se întâmple asta trebuie să trăim într-o coaliţie de trei participanţi şi capitalul românesc să fie omniprezent în educaţie, în tehnologie, în agricultură, în mediu, evident în energie.

De noi depind 5 milioane de oameni care muncesc şi alţi cinci, familiile lor, şi alţi cinci, pensionari. Iacă-tă măcar vreo 15 milioane depind şi de noi. Sunt pregătit să câştig în următorii 25 de ani. Să câştig ca persoană şi să câştig alături de voi, ca şi comunitate de business.

Nu uitaţi! Business is power.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO