Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Alina Radu, Société Générale Equipment Finance, Paris: Programul de EMBA m-a inspirat să fac o schimbare în carieră şi mi-a permis să înţeleg mai bine modul în care sunt interconectate pieţele

Alina Radu, şef de proiect în cadrul Société Générale Equipment Finance: Companiile nu trebuie doar să reacţioneze la schimbare, ci şi să o adopte în mod proactiv. Astăzi văd schimbarea ca pe o oportunitate de creştere şi inovare.

Alina Radu, şef de proiect în cadrul Société Générale Equipment Finance: Companiile nu trebuie doar să reacţioneze la schimbare, ci şi să o adopte în mod proactiv. Astăzi văd schimbarea ca pe o oportunitate de creştere şi inovare.

Autor: Ramona Cornea

25.09.2023, 11:30 135

„Una dintre principalele mele responsabilităţi curente este coordonarea dezvoltării şi implementării unui proiect de importanţă strategică în 15 entităţi din întreaga lume, iar curriculumul cuprinzător al programului de EMBA a contribuit şi el la rafinarea setului de abilităţi necesare.”

Programul de EMBA le poate aduce absolvenţilor noi oportunităţi în carieră sau noi şi ample perspective asupra modului în care funcţionează pieţele sau asupra cum sunt ele interconectate. Acesta este şi cazul Alinei Radu, şef de proiect în cadrul Société Générale Equipment Finance, Paris, Franţa, absolventă a programului WU Executive MBA Bucharest.  

„Prin caracterul său internaţional (două rezidenţe la Viena şi New York, profesori de la diverse şcoli prestigioase de MBA din lume, colegi cu experienţe variate), programul WU EMBA m-a inspirat să fac o schimbare în carieră pentru a îmbrăţişa un mediu de lucru internaţional la Paris, începând de anul acesta”, spune Alina Radu.

Abilităţile deprinse în cadrul programului de EMBA i-au permis să se adapteze rapid la noul rol, spune ea.

„Una dintre principalele mele responsabilităţi curente este coordonarea dezvoltării şi implementării unui proiect de importanţă strategică în 15 entităţi din întreaga lume, iar curriculumul cuprinzător al programului de EMBA a contribuit şi el la rafinarea setului de abilităţi necesare – adaptabilitate, negociere, gândire strategică, inovare, capacitatea de a lua decizii şi de a lucra eficient cu echipe interculturale –, ceea ce mi-a permis să mă îndrept către noi orizonturi cu încredere şi entuziasm şi să mă adaptez rapid la noul meu rol dintr-un mediu de afaceri străin.”

În plus, Alina Radu spune că, deşi avea deja experienţă în mediul de business atunci când a început programul de MBA, atât din perspectiva activităţii ca manager în sistemul financiar, cât şi din perspectiva academică ce îşi propune să studieze fenomenul, ca lector în sistemul universitar, experienţa programului urmat a ajutat-o să îşi întregească viziunea din mai multe puncte de vedere.

„În primul rând, agilitatea şi adaptabilitatea în business sunt esenţiale. Companiile nu trebuie doar să reacţioneze la schimbare, ci şi să o adopte în mod proactiv. Astăzi văd schimbarea ca pe o oportunitate de creştere şi inovare. În al doilea rând, perspectiva globală a programului mi-a permis să înţeleg mai bine modul în care sunt interconectate pieţele. Procesul decizional în afaceri nu ar trebui să ia în considerare doar factorii locali, ci şi tendinţele globale, ceea ce subliniază importanţa înţelegerii dinamicii complexe a peisajului comercial global”, detaliază ea.

Şi nu în ultimul rând, spune Alina Radu, consideraţiile de ordin etic au căpătat o importanţă din ce în ce mai mare pentru ea.

„Succesul unei companii nu se măsoară numai în termeni de rezultate financiare, ci şi în termeni de contribuţii pozitive pentru societate şi mediu şi mă bucur că, din poziţia curentă, sunt responsabilă şi de monitorizarea şi raportarea finanţării cu impact sustenabil şi pozitiv, precum şi de implementarea altor proiecte cu componentă ESG.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO