Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Ion Georgescu, country manager, Bitdefender România & Moldova: Educaţia continuă este esenţială pentru a rămâne relevant şi competitiv într-o lume în continuă schimbare

Ion Georgescu, country manager, Bitdefender România & Moldova:  Am realizat că în orice afacere comportamentul etic nu se întâmplă pur şi simplu, este produsul unei comunicări clare şi directe a aşteptărilor comportamentale, modelate şi demonstrate prin exemplu.

Ion Georgescu, country manager, Bitdefender România & Moldova: Am realizat că în orice afacere comportamentul etic nu se întâmplă pur şi simplu, este produsul unei comunicări clare şi directe a aşteptărilor comportamentale, modelate şi demonstrate prin exemplu.

Autor: Ramona Cornea

16.10.2023, 11:00 162

„Mi s-a schimbat viziunea asupra mediului de business după absolvirea programului de EMBA, mai ales în stabilirea obiectivelor şi priorităţilor în cadrul organizaţiei. Am urmat cursurile programului de EMBA într-o perioadă cu multe provocări date de pandemia de Covid-19, războiul din Ucraina şi incertitudinea economică atât din piaţa locală, cât şi din cea internaţională.”

Un lider are nevoie de educaţie continuă pentru a rămâne relevant şi competitiv într-o lume în continuă schimbare, crede Ion Georgescu, country manager al Bitdefender România & Moldova, astfel că un program de Executive MBA poate să stimuleze progresul unui manager, crede el.

„Dezvoltarea profesională este o modalitate de a-ţi satisface nevoia de creştere şi de a-ţi exploata potenţialul maxim. Indiferent de stadiul carierei tale, îmbunătăţirea constantă şi învăţarea continuă pot aduce satisfacţie şi împlinire personală.  Educaţia continuă este esenţială pentru a rămâne relevant şi competitiv într-o lume în continuă schimbare şi pentru a-ţi îmbunătăţi oportunităţile de carieră şi dezvoltare personală. Educaţia stimulează inovaţia şi progresul în societate”, a spus el pentru ZF, cu ocazia realizării suplimentului ZF MBA Insider.

Ion Georgescu este absolvent al programului Tiffin Executive MBA şi spune că a învăţat în cadrul acestui program despre rolul muncii în echipă şi despre cum ajută o imagine de ansamblu în luarea deciziilor.

„Am învăţat cum să îţi dezvolţi o înţelegere complexă a diferitelor situaţii, să poţi să iei decizii, având capacitatea de a-ţi modela atitudinea şi gândirea faţă de anumite comportamente, astfel încât rezultatele obţinute să îţi definească succesul. Am validat că munca în echipă stimulează creativitatea, dezvoltând în paralel şi alte abilităţi esenţiale pentru construirea unei cariere de succes, precum capacitatea de a comunica eficient, de a rezolva probleme sau de a învăţa în permanenţă”, a detaliat el.

În plus, absolventul de EMBA afirmă că i s-a schimbat viziunea asupra mediului de business după absolvirea programului de EMBA, mai ales în stabilirea obiectivelor şi priorităţilor în cadrul organizaţiei.

„Am urmat cursurile programului de EMBA într-o perioada cu multe provocări date de pandemia de Covid-19, războiul din Ucraina şi incertitudinea economică atât din piaţă locală, cât şi din cea internaţională. Schimbarea pieţei poate cere reevaluarea obiectivelor şi priorităţilor afacerii. Acestea au inclus  modificări în creşterea veniturilor, consolidarea poziţiei pe piaţă şi în dezvoltarea de produse/servicii noi. Adaptarea la o piaţă în continuă schimbare este esenţială pentru a supravieţui şi prospera în mediul de afaceri dinamic de astăzi.” Mai mult, el subliniază că flexibilitatea, învăţarea constantă şi capacitatea de a răspunde rapid la schimbări sunt cheile succesului într-un mediu de afaceri dinamic.

„Nu trebuie să aştepţi ca schimbările să te depăşească.“

 Trebuie să fii proactiv în abordarea noilor oportunităţi şi ameninţări, şi să iei iniţiativa în a adapta viziunea ta. Succesul nu se datorează doar modelelor de afaceri, ci şi oamenilor din spatele lor. Am realizat că în orice afacere, comportamentul etic nu se întâmplă pur şi simplu, este produsul unei comunicări clare şi directe a aşteptărilor comportamentale, modelate şi demonstrate prin exemplu”, a concluzionat Ion Georgescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO