Special

Cum a închis Fondul Proprietatea în ziua debutului Hidroelectrica la bursă. Cum s-a tranzacţionat pe 12 iulie

Cum a închis Fondul Proprietatea în ziua debutului...

Autor: Tibi Oprea

13.07.2023, 00:04 364

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) s-au apreciat cu 0,75% în şedinţa din 12 iulie, cea în care Hidroelectrica, cel mai mare activ al Fondului până la momentul IPO-ului, s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti. Investitorii au tranzacţionat acţiuni FP în valoare de 7,6 mil. lei, arată datele BVB. 

Miercuri, după închiderea şedinţei, Fondul Proprietatea a publicat la BVB convocatorul acţionarilor pentru data de 18 august 2023, adunare în cadrul căreia se va discuta aprobarea plăţii unui dividend special cu o valoare brută de 1,4942 lei pe acţiune din rezultatul reportat, adică banii distribuiţi în urma vânzării pachetului de 19,94% la Hidroelectrica. 

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului de închidere din şedinţa de miercuri, randamentul dividendelor este de 79,2%. Propunerea pentru data de înregistrare a acţionarilor este pe 8 septembrie, iar termenul ex-date ar fi pe 7 septembrie. Plata propriu-zisă a dividendelor ar urma să aibă loc pe 29 septembrie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO