Special

Conferinţa ZF Cele mai dinamice companii. România are nevoie de voi! Cum facem să creştem companii mari? Clasa de mijloc din business are nevoie de sprijin să se dezvolte: „Clasa de mijloc este esenţială în orice societate, cât şi în business“

Conferinţa ZF Cele mai dinamice companii. România are...

Autor: Miruna Diaconu

01.11.2023, 00:07 155

Clasa de mijloc are nevoie să se dezvolte pentru a intra în liga companiilor mari, însă pentru ca acest obiectiv să se întâmple este nevoie de implicarea statului şi a marilor companii, au spus participanţii din cadrul conferinţei ZF „Cele mai dinamice companii. România are nevoie de voi! Cum facem să creştem companii mari?”.

Evenimentul a fost organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu Vodafone, CTP, Chimcomplex, Eli Parks, Philip Morris România, Oves Enterprise şi Teleferic Prahova.

Statul, prin instituţiile care implementează programele de sprijin, ar trebui să îşi îndrepte mai mult atenţia către susţinerea mai mare a categoriei de mijloc a businessului românesc.

„Dacă ne uităm din interior, orice creştere şi majorare înseamnă o problemă pentru antreprenori, dar încercăm să avem grijă şi să consolidăm clasa de mijloc, care este estenţială în orice societate, cum este esenţială şi în mediul de business, bineînţeles că dăm atenţie şi companiilor mici“, spune Lucian Ioan Rus, secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Nu doar statul ar trebui să se implice în sprijinul companiilor mijlocii, ci şi mediul privat, în special companiile mari, care au puterea să vină în ajutorul acestor companii pentru a se putea dezvolta.

„O firmă mare poate juca rolul de mentorat pentru companiile mai mici”, susţine Mihai Boldijar, Bosch România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO