Special

Comerţul, consultanţa şi construcţiile sunt domeniile de activitate preferate de investitorii francezi din România

La multi ani, Franţa!

Comerţul, consultanţa şi construcţiile sunt domeniile...

Autor: Ramona Cornea, Bogdan Cojocaru

14.07.2023, 00:06 263

♦ În comerţul cu amănuntul şi cu ridicata sunt, cumulat, 475 de companii cu acţionariat majoritar francez în România, în consultanţă sunt 260, iar în construcţii sunt 256 de astfel de firme ♦ De altfel, doi dintre cei mai mari trei angajatori dintre companiile franceze din România sunt companii din sectorul de comerţ, respectiv Carrefour şi Auchan.

Domenii de activitate precum comerţul, consultanţa în business şi construcţiile sunt în fruntea clasamentului celor mai atractive sectoare pentru oamenii de afaceri francezi activi pe piaţa din România. Aşadar, datele de la Registrul Comerţului arată că în comerţul cu amănuntul şi cu ridicata sunt, cumulat, 475 de companii cu acţionariat majoritar francez, în consultanţă sunt 260, iar în construcţii sunt 256 de astfel de companii.

Mai mult, doi dintre cei mai mari trei angajatori dintre companiile franceze din România sunt companii din sectorul de comerţ, respectiv Carrefour, cu aproape 15.100 de angajaţi, şi Auchan, cu mai mult de 7.300 de angajaţi.

În top 20 sectoare de activitate cu cele mai multe companii cu acţionari majoritari francezi sunt active peste 2.500 de companii, adică mai mult de jumătate din totalul companiilor de acest fel de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO