Special

Andrei Chirileasa, editor Burse: Uitaţi de bursă!

Cum au văzut jurnaliştii ZF tumultuosul an 2012 în care economia a bătut pasul pe loc fiind călcată în picioare de clasa politică

Autor: Andrei Chirileasa

21.12.2012, 12:41 229

Bursa închide anul pe creştere, dar cred că nimeni nu se mai bucură. Eu aş vrea să uit anul acesta pentru ca nu am nimic plăcut să-mi amintesc în legătură cu piaţa de capital. Speram, ca toată lumea, că va fi anul listărilor şi, din nou, nu s-a întâmplat nimic. Îmi plăcea să cred că noua conducere a bursei va reuşi să scoată din criză piaţa de capital şi că va veni măcar cu un proiect de relansare, dar nu s-a întâmplat nici asta.

Am scris în schimb despre scandaluri, despre procese, despre Sima şi Chelu, despre cum acţionarii unor companii sunt purtaţi prin zeci de procese ca să-şi câştige drepturile de acţionari. Am scris despre plecarea de pe bursă a ING şi a UniCredit şi a altor bănci şi firme de brokeraj, despre exitul celui mai mare fond străin, despre delistarea Azomureş. S-a strâns atâta amăreală în vârful peniţei că nu mai găsesc nimic bun de zis despre piaţa de capital.

Aşa că voi urma sfatul unui prieten: "Uită de bursă!". Noul Guvern a uitat şi el: nu pomeneşte nimic despre bursă în programul de guvernare. Poate că vine apocalipsa financiară şi scăpăm de tot de ea.

Dacă nu, pe 3 ianuarie, o vom lua de la capăt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO