Proprietăţi

Ucrainienii deschid sâmbătă "Arena Naţională" din Kiev, cu scaune ca în Bucureşti. Vezi cât a costat stadionul

 Ucrainienii deschid sâmbătă "Arena Naţională" din Kiev, cu scaune ca în Bucureşti. Vezi cât a costat stadionul

Stadionul Olimpic Kiev

Autor: Cristi Moga

04.10.2011, 19:52 5016

Ucrainienii vor inaugura sâmbătă, la Kiev, Stadionul Olimpic care va găzdui finala Campionatului European de Fotbal din 2012, eveniment la care au invitat-o pe cântăreaţa columbiană Shakira pentru un concert.

Scaunele în nunanţe de galben şi albastru, culorile naţionale ale Ucrainei, amintesc de Arena Naţională din Bucureşti, în condiţiile în care şi pe stadionul din Kiev coloritul este "pestriţ". Sectoarele nu au culori distincte, iar din felul în care sunt amenajate scaunele nu se poate distinge vreun mesaj sau imagine, cum se întâmplă pe alte stadioane.

Olimpicul din Kiev va avea circa 70.000 de locuri, faţă de 55.000 pe Arena Naţionale din Bucureşti, şi a costat circa 4 miliarde de hrivne (380 de milioane de euro), potrivit Kiev Post, cu 50% mai mult decât stadionul din Capitală.

La sfârşitul lunii octombrie ucrainienii vor finaliza şi stadionul din Lvov, ultimul dintre cele patru care vor găzdui meciuri la Campionatul European din Polonia şi Ucraina 2012.

Ucraina va juca pe noul stadion un meci amical împotriva Germaniei pe 11 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO