Proprietăţi

Turcii de la Anchor Grup si Summa bat palma pentru apartamente de 80 mil. euro

Turcii de la Anchor Grup si Summa bat palma pentru apartamente de 80 mil. euro
27.06.2006, 19:41 37

Anchor Grup, dezvoltatorul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, va incepe in parteneriat cu compania de constructii Summa dezvoltarea a doua centre rezidentiale cu o valoare de 80 de milioane de euro.
Anchor Grup, compania care a dezvoltat si opereaza centrele comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, face primul pas catre segmentul rezidential al pietei imobiliare. Si Summa este la primul proiect de anvergura in domeniul rezidential, compania fiind pana acum implicata in construirea unor imobile de birouri precum Bucharest Corporate Center, Millennium Business Center.
Miscarea celor doua companii se inscrie in tendinta aparuta recent pe piata imobiliara de concentrare a dezvoltatorilor imobiliari pe segmentul rezidential, avand in vedere cererea foarte mare manifestata in acest segment si randamentul foarte bun al investitiilor.
Anchor Grup si Summa Romania nu sunt la prima colaborare, atat constructia Plaza Romania, cat si extinderea de 18 mil. euro a Bucuresti Mall fiind realizate de Summa Romania.
Proiectele rezidentiale InCity Residences si Emerald Residences au o valoare de aproximativ 40 mil. euro fiecare si sunt localizate in Capitala pe Calea Dudesti (la cateva minute de Bucuresti Mall), respectiv Floreasca.
Cele doua proiecte vor fi lansate oficial in toamna acestui an, cand vor incepe si vanzarile de apartamente.
InCity Residences consta in patru cladiri de 17 etaje si va avea aproximativ 500 de apartamente in momentul in care va fi finalizat in prima jumatate a anului 2008. Al doilea proiect, Emerald Residences, include 280 de apartamente si va fi finalizat la sfarsitul anului 2007.
"Vom continua investitiile si vom construi o serie de ansambluri rezidentiale pentru toate categoriile de populatie din Romania", a declarat Ibrahim Paksoy, director executiv al Anchor Grup.
Anchor a inregistrat anul trecut un profit de 57,48 mil. lei (circa 16 mil. euro), de peste doua ori mai mult decat in anul precedent, in conditiile in care afacerile companiei s-au dublat la peste 31 mil. euro. Anchor Grup, parte a grupului turcesc FIBA, a finalizat primul sau proiect imobiliar pe piata locala - Bucuresti Mall, in toamna anului 1999.
Cinci ani mai tarziu a fost deschis si al doilea mall in Capitala - Plaza Romania. In toamna acestui an este anuntata deschiderea primei cladiri de birouri a companiei - Anchor Plaza, care va fi localizata in imediata apropiere a Plaza Romania.
Summa este prezenta in Romania din anul 2003. De atunci, compania a fost implicata in proiecte precum cladirile de birouri Bucharest Corporate Center, Millennium Business Center sau centrul comercial Plaza Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO