Proprietăţi

Sorin Preda, Global Vision: Avem tot mai multe cereri pentru producţie, atât la Târgu-Mureş, cât şi la Constanţa

Mureş City Logistics face parte dintr-un proiect de dezvoltare de tip single roof, cu o suprafaţă totală de 18.000 de metri pătraţi.

Mureş City Logistics face parte dintr-un proiect de dezvoltare de tip single roof, cu o suprafaţă totală de 18.000 de metri pătraţi.

Autor: Bogdan Alecu

05.05.2023, 00:07 3980

Proiectele industriale amplasate în proximitatea unui oraş mare, cu acces la infrastructură, utilităţi şi transport în comun sunt tot mai des „luate în vizor“ pentru unităţi noi de producţie, în condiţiile în care scăderea consumului reduce şi cererea retailerilor pentru spaţii de depozitare.

„Producţia este ceea ce menţine ridicat nivelul de cerere în sectorul industrial şi producţie pe built to suit, cu produse integrate – producţie, spaţii de depozitare şi birouri. Se vorbeşte acum mai mult de producţie decât de retail, şi este corect să se întâmple aşa. Avem o recesiune globală care indică o scădere pe tot ce înseamnă consum - şi un consum mai mic, mai puţine operaţiuni de mişcări de mărfuri şi implicit nevoie mai mică de spaţii. Mai avem şi nearshoringul, fenomen început acum trei ani, accen­tuat de război, care accentuează cererea de producţie. Şi FrieslandCampina are producţie în Târgu-Mureş, iar acum vine cu noul depozit“, a spus Sorin Preda, CEO & founder, Global Vision. El a subliniat că în paralel cu dezvoltarea de proiecte de tip city logistics, în proiectul Constanţa Business Park mizează mai departe ca în fazele următoare să aducă producţie, nu doar depozitare.

„Anul acesta vom continua investiţiile la Constanţa, în unităţile trei şi patru ? 20.000 - 25.000 mp sau dublu, în funcţie de închirieri. Suntem avansaţi pe unitatea trei cu un contract de producător mare care preînchiriază toată unitatea pentru producţie. Constanţa se deschide încet-încet către producţie. Dacă prima unitate de acolo a avut clienţi dinspre logistică, unitatea doi are peste 50% producţie şi unitatea trei poate fi 100% producţie. Producţia generează nevoia de logistică“, a subliniat executivul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO