Proprietăţi

Romstrade prinde contracte cu primăriile

Autor: Andreea Neferu

19.01.2011, 20:56 190

Romstrade, firmă de construcţii controlată de omul de afaceriNelu Iordache, începe anul 2011 cu contracte cu autorităţilelocale, după ce în anii anteriori circa 60% din cifra de afaceri acompaniei era generată din contractele încheiate cu CompaniaNaţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România(CNADNR).

Astfel, Romstrade se află în cursa pentru construirea uneiparcări, a unui pasaj subteran şi a unei zone comerciale în PiaţaCharles de Gaulle din Capitală printr-un parteneriat public-privat,valoarea investiţiilor ridicându-se la circa 93 de milioane deeuro.

De asemenea, firma lui Iordache va construi pasajul suprateranMihai Bravu - Splaiul Unirii din Bucureşti, acest ultim contractavând o valoare de circa 23 de milioane de euro fără TVA.

Dacă anul trecut 40% din cifra de afaceri a Romstrade a provenitdin proiectele cu administraţiile locale, în 2011 este greu deestimat dacă ponderea se va schimba sau nu, având în vedere căautorităţile locale nu au scos încă la licitaţie prea multeproiecte, iar pe de altă parte CNADNR a ieşit cu mai multetronsoane de autostrăzi la licitaţie în decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO