Proprietăţi

Portofoliul logistic al Globalworth a intrat în atenţia sud-africanilor de la Fortress: tranzacţia, între 250-300 mil. euro

Portofoliul logistic al Globalworth a intrat în atenţia...

Autor: Bogdan Alecu

04.09.2023, 00:07 770

Sectorul logistic al pieţei locale devine tot mai atractiv în faţa fondurilor mari de investiţii, iar sud-africanii de la Fortress se uită către portofoliul logistic al Globalworth din România, potrivit datelor din piaţa imobiliară.

Dacă o astfel de tranzacţie ar avea loc, valoarea semnată ar putea fi între 250 şi 300 mil. euro, având în vedere că la 31 decembrie 2022 portofoliul Globalworth, fără a lua în calcul şi Mureş City Logistics din Târgu-Mureş, era evaluat potrivit raportului companiei la 253,8 mil. euro. Aceasta ar fi cea mai mare tranzacţie semnată vreodată pe sectorul logistic şi industrial local.

Recordul anterior datează din 2015, atunci când P3 a cumpărat Europolis Park de la CA Immo cu 120 milioane de euro.

Fondul de investiţii Fortress din Africa de Sud, care deţine 23% din acţiunile NEPI-Rockcastle, cel mai mare dezvoltator de malluri şi centre comerciale din România, şi-a făcut intrarea pe piaţa locală de logistică în 2021 prin achiziţionarea noului proiect ELI Park 1 de lângă Bucureşti (50.000 mp) de la Element Industrial/Paval Holding, într-o tranzacţie de aproximativ 30 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO