Proprietăţi

Plaza Business Center sau birourile din hotelul Dorobanti

12.11.2003, 00:00 64



Cererea pentru spatii de birouri clasa A in Bucuresti este tot mai mare, iar proiectele care sunt finalizate de diverse companii sunt imediat absorbite de piata. Era normal in aceste conditii ca tot mai multi dezvoltatori sa se arate interesati de astfel de proiecte imobiliare. Ultimul proiect de spatii de birouri clasa A anuntat pentru Bucuresti se numeste Plaza Business Center si este situat chiar in inima orasului. Chiar daca numele este nou, locatia foarte cunoscuta in Bucuresti - fostul Hotel Dorobanti.



Cu o suprafata de 2.600 de metri patrati Plaza Business Center beneficiaza de facilitati precum parcare subterana, receptie, galerie comerciala, restaurant si toate facilitatile oferite de un hotel de 4 stele. In aceste conditii Plaza Business Center se adreseaza, potrivit companiei imobiliare Regatta, cea care il promoveaza pe piata imobiliara bucuresteana, companiilor de top aflate in cautarea unui sediu reprezentativ.



"In ultima perioada, lipsa spatiilor de birouri de clasa A din Bucuresti a condus la cautarea din partea companiilor de top a unor alternative care sa acomodeze activitatea acestor. Din pacate, nu intotdeauna alternativele identificate sunt in masura sa compenseze facilitatile pe care le pune la dispozitie un spatiu de calitate fapt ce implica o mai grea gestionare a procesului de relocare" apreciaza reprezentantii Regatta.



Plaza Business Center este amplasat pe Calea Dorobantilor, la 3 minute de Piata Romana, Bulevardul Magheru si Calea Victoriei. In plus locatia este apropiata de zonele de afaceri si rezidentiale din partea de nord - Piata Dorobanti, Piata Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Soseaua Kiseleff, Piata Charles de Gaulle, Bulevardul Primaverii si Calea Floreasca, cladirea fostului hotel Dorobanti fiind unul dintre punctele de reper ale Bucurestiului.



Hotelul Howard Johnson Grand Plaza - fostul Dorobanti, renovat cu 20 de milioane de dolari - se pregateste la randul sau sa debuteze pe piata hoteliera la sfarsitul acestei luni. Howard Johnson Grand Plaza este in proprietatea S.C. Grand Plaza SA, fosta societate Dorobanti SA. Lucrarile de modernizare ale hotelului au durat patru ani, mai mult decat era prevazut initial, iar intarzierea s-a datorat realizarii in prealabil a unor lucrari de consolidare a cladrii.



Din cele 20 de milioane de dolari care au fost investite in aceasta afacere, 12 milioane au provenit dintr-un credit sindicalizat acordat de BRD-SocGen si Alpha Bank Romania, acordat pe perioada de opt ani.



Lantul hotelier Howard Johnson face parte din grupul Cedant Corporation, cel mai mare lant hotelier in regim de franciza din lume. Sub marca Haoward Johnson exista in prezent peste 500 de locatii, in 16 tari.



Howard Johnson Grand Plaza este cea mai inalta clasificare dintre cele patru diviziuni ale lantului international, celelalte trei fiind Howard Johnson Hotel, Howard Johnson Inn si Howard Johnson Express Inn. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO