Proprietăţi

Neocity intra cu 300 mil. euro pe sectorul rezidential

Neocity intra cu 300 mil. euro pe sectorul rezidential

NeoPeninsula va cuprinde 2.700 de apartamente in 16 blocuri

27.07.2006, 19:19 52

Neocity Group, companie controlata de investitori israelieni, va investi 300 de milioane de euro in ansamblul rezidential NeoPeninsula, care va avea 2.700 de apartamente si va fi amplasat in partea de est a Capitalei, in zona Heliade intre Vii, potrivit reprezentantilor companiei.
NeoPeninsula este primul complex rezidential dezvoltat in Bucuresti de Neocity Group si face parte dintr-un program mai amplu de investitii, situat la circa un miliard de euro pentru Romania, in perioada 2006 - 2009.
Proiectul rezidential va fi construit in apropierea raului Colentina si a lacului Fundeni, va cuprinde apartamente cu una, doua, trei si patru camere in 16 blocuri, cu 14 pana la 24 de etaje.
Dezvoltat pe o suprafata de 140.000 metri patrati, proiectul presupune amenajarea a 50.000 de metri patrati de spatii verzi si locuri de joaca pentru copii, parcari acoperite cu unul sau doua nivele, o zona comerciala si locuri de agrement pentru copii si adulti.
Complexul va cuprinde o plaja privata, terenuri de tenis, fotbal si baschet, piscina, centru de sport, restaurante, cafenele, club acvatic, gradinita.
Lucrarile de constructie vor incepe in luna noiembrie a acestui an, iar primele doua turnuri, cu 16 etaje, vor fi finalizate in termen de 18 luni. Printre proiectele care vor fi derulate in urmatorii trei ani pe piata romaneasca se numara Neopark Residence, Neoforest, Neoresidence, Neolake Residence, Neocity Office III.
Fiecare proiect va avea o valoare cuprinsa intre 100 si 300 de milioane de euro, urmand sa aduca pe piata cateva mii de apartamente si mii de spatii de birouri. Planul de investitii de un miliard de euro va fi finantat de fondul de investitii israelian Neocity, precum si de banca israeliana Hapo-alim.
Reprezentantii companiei afirma ca Romania este situata pe primul loc in lista proiectelor de investitii imobiliare ale Neocity Group, care se deruleaza in Israel, in tarile Europei Centrale si de Est (Cehia, Ungaria, Polonia), Canada si in Africa.
Printre proiectele in desfasurare ale Neocity Group se numara si constructia unui mall la Constanta cu o suprafata de 20.000 de metri patrati, proiect in valoare de circa 50 de milioane de euro.
Compania Neocity Group a intrat pe piata romaneasca in 1999 si este cunoscuta ca dezvoltatorul cladirilor de birouri Neocity Tower I si II din Bucuresti.
Grupul Neocity, care este prezent in Romania inca din 1996, este format de trei companii private din Israel: Petrolgas Group (care controleaza peste 40% din piata gazelor din Israel), compania de constructii Mivnei Gazit si una dintre cele mai mari firme de investitii imobiliare din Israel - Gemolab Real Estate Group, conform ultimelor date disponibile.
Grupul Neocity a vandut anul trecut imobilele de birouri Neocity I si II pentru 17 milioane de dolari (circa 14 mil. euro) catre consortiul de investitori romano-irlandezi RI Investment Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO