Proprietăţi

Muntele a trecut, casele la mare se vand acum ca painea calda

28.07.2004, 00:00 18



O casa de vacanta la munte si una la mare este probabil cel mai intalnit raspuns la intrebarea privand petrecerea cat mai placut a concediului sau a timpului liber. Cu toate acestea, daca zone precum Valea Prahovei, Rucar-Bran sau Moeciu sunt in prezent impanzite de case aflate in diferite stadii de dezvoltare, nu acelasi lucru s-a intamplat la mare.



Lucrurile sunt pe cale sa se schimbe, iar cazarea la hoteluri ar putea avea si o alternativa care parea imposibila in urma cu ctaiva ani - aparatamentele de bloc. Insa nu cele din orase precum Constanta, care sunt destul de departe de malul marii , ci apartamentele din ansamblurile rezidentiale aflate in constructie in diferitele statiuni. Iar tonul a fost dat, cum era de asteptat, de cea mai mare statiune de pe litoral, Mamaia.



Cel mai recent proiect de acest tip este dezvoltat de Axa Center Holding. Imobilul situat in zona de nord a statiunii Mamaia, la doar 100 de metri de plaja, va fi gata in aceasta iarna si reprezinta o investitie de 800.000 de euro.



"S-au vandut intr-o luna de zile de cand am pus un simplu banner 70% din cele 24 de apartamente disponibile", sustin reprezentantii companiei care a dezvoltat acest proiect.



Cele 24 de apartamente cu doua si trei camere din cadrul primului proiect au suprafete utile cuprinse intre 70 si 90 de metri patrati si costa intre 63.000 si 85.000 de euro cu TVA inclus.



In aceste conditii nu este de mirare ca reprezentantii Axa Center Holding au decis ca in luna septembrie sa inceapa lucrarile la al doilea proiect de acest tip, iar din luna februarie la al treilea. Toate proiectele vor fi situate in statiunea Mamaia.



Apartamentele cu suprafete de pana la 90-100 de metri patrati si vilele de pana la 400 de metri patrati au fost anul trecut cele mai cautate spatii rezidentiale pe piata constanteana, releva un raport al companiei imobiliare Eurisko.



Interesant este ca locuintele au fost cumparate in special de familii care si-au dezvoltat o afacere profitabila sau chiar de salariati care au un venit lunar de cel putin 800 de euro. O alta categorie de clienti, precizeaza raportul, este reprezentata de cetatenii straini, care au interese si afaceri in zona.



Cea mai cautata zona rezidentiala din Constanta este zona Faleza Nord, acest lucru datorandu-se faptului ca se afla in imediata apropiere a marii. Cu toate acestea, desi foarte cautata, zona nu va mai permite o dezvoltare mare, din cauza spatiului limitat, ceea ce va determina o noua crestere a chiriilor si a preturilor de vanzare. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO