Proprietăţi

Mallul ParkLake Plaza din Titan devine “telenovelă”: portughezii de la Sonae Sierra s-au întors în proiect după patru ani. Ce chiriaşi va avea mallul?

Mallul ParkLake Plaza din Titan devine “telenovelă”: portughezii de la Sonae Sierra s-au întors în proiect după patru ani. Ce chiriaşi va avea mallul?
16.10.2012, 12:11 3855

Anunţat în urmă cu mai bine de cinci ani, în jurul mallului ParkLake Plaza din Titan s-a construit deja o întreagă "telenovelă", deşi pe terenul de peste 70 de milioane de euro situat pe bulevardul Liviu Rebreanu nu au fost deranjate în aceşti ani prea multe fire de iarbă.

Iniţial, compania irlandeză Caelum Development a anunţat în toamna anului 2007 că va investi jumătate de miliard de euro în mallul denumit ParkLake Plaza pentru care era prevăzută o suprafaţă închiriabilă de 110.000 de metri pătraţi - cel mai mare centru comercial din Bucureşti.

În 2008 irlandezii s-au asociat cu portughezii de la Sonae Sierra (50-50), unul dintre cei mai mari proprietari de malluri din Europa, iar proiectul devenea unul dintre cele mai promiţătoare din oraş.

Mai târziu a venit criza, proiectul a fost ajustat în mai multe rânduri, iar într-un final parteneriatul cu Sonae Sierra a fost reziliat.

În primăvara anului 2011 irlandezii au anunţat că vor începe lucrările în vară la un mall de 250 de milioane de euro, dar pe şantier nu s-a întâmplat nimic notabil, iar astăzi a fost făcut un nou anunţ: Sonae Sierra revine în proiect cu o participaţie de 50%, mallul va costa 185 de milioane de euro, iar mai bine de jumătate din suprafaţa închiriabilă de 67.000 de metri pătraţi a proiectului este închiriată către Cora, Inditex (Zara, Zara Home, Oysho, Pull and Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka), H&M, Mango, Pure Fitness, Douglas sau Flanco.

Despre începerea lucrărilor, reprezentanţii celor două companii au afirmat doar că "în prezent, în cadrul Joint Venture-ului se lucrează la optimizarea design-ului, se negociază contracte de închiriere cu alte mărci şi se urmăreşte găsirea soluţiilor financiare potrivite, care, împreună, vor determina data exactă a începerii construcţiei".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO