Proprietăţi

La Iride lucrurile se misca: spati de biouri si chiriasi noi

26.05.2004, 00:00 53



Parcul industrial IRIDE este in ultima perioada tot mai mult in centrul atentiei. Din iulie 2.600 de metri patrati de spatii noi de birouri vor fi disponibili, iar pe lista chiriatilor a intrat, prin inchirierea unei suprafete de 3.000 de metri patrati, si compania americana TechTeam Global. In plus, Immofinanz, cel mai mare fond austriac de investitii imobiliare, a anuntat recent ca a finalizat preluarea parcului industrial IRIDE.



"IRIDE este de departe cel mai bun exemplu de complex mixt (birouri si spatii industriale - n. red.) de pe piata locala. Ofera spatii de o calitate foarte buna in nordul oratului, dar si accesibilitate foarte buna, iar chiriatii beneficiaza de prezenta unei cafenele si a unei banci in imediata apropiere", este de parere Ilinca Paun, broker in cadrul departamentului comercial al companiei imobiliare Colliers International.



Potrivit acesteia, din luna iulie a acestui an in parcul industrial vor fi disponibili pentru inchiriere alti 2.600 de metri patrati de spatii de birouri in cadrul unei structuri independente sub forma unui turn.



In prezent, parcul industrial IRIDE detine aproximativ 35.000 metri patrati de birouri si 20.000 metri patrati de depozite, suprafatele fiind inchiriate in totalitate. In urmatoarea perioada vor incepe lucrari pentru constructia a inca 30.000 metri patrati de birouri, pentru o buna parte, existand deja pre-contracte.



In aceste conditii, pe lista chiriatilor IRIDE a intrat si compania americana TechTeam Global, ale carei birouri vor avea o suprafata de 3.000 metri patrati si vor fi dispuse pe doua nivele. O mare parte din acest spatiu va avea destinatia de "call-center" (centru de apeluri), iar restul suprafetei va fi reprezentat de sali de training sau de consiliu si birouri pentru managementul de nivel superior. Spatiul va deveni functional pana la sfarsitul acestui an. "Bucurestiul devine astfel o locatie mondiala importanta pentru furnizarea de servicii de suport tehnic in mai multe limbi, de unde se coordoneaza activitatile companiei in Europa de Est", sustine Despina Nica, senior broker in cadrul departamentului comercial al companiei imobiliare Eurisko, care a intermediat tranzactia. TechTeam Global furnizeaza tehnologie si servicii de outsourcing pentru diferite activitati de afaceri companiilor Fortune 1000, agentiilor guvernamentale si organizatiilor.



Complexul Iride, cu o suprafata de 12 ha este unul dintre cele mai mari parcuri industriale din Bucuresti si a fost dezvoltat incepand din anul 1998, de compania italiana BPD Property Development.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO