Proprietăţi

Irlandezii vor să termine mallul ParkLake de lângă parcul Titan în doi ani. Galerie FOTO

Irlandezii vor să termine mallul ParkLake de lângă parcul Titan în doi ani. Galerie FOTO

Mallul ParkLake

Autor: Cristi Moga

28.11.2011, 19:31 1592

Irlandezii de la Caelum Development vor să termine mallul ParkLake Plaza de lângă parcul Titan până la sfârşitul anului 2013, iar după ce au anunţat desemnarea firmei de construcţii, a fost aleasă şi firma de consultanţă imobiliară care să închirieze spaţiul proiectului cu o suprafaţă închiriabilă de 67.000 de metri pătraţi.

Caelum a anunţat încă din 2007 că va investi în realizarea unui mall pe terenul de 8,2 ha cumpărat pentru circa 70 de milioane de euro. Proiectul prevedea o investiţie de 500 de milioane de euro pentru realizarea unui mall de 110.000 mp, cel mai mare din Bucureşti, precum şi a două blocuri de locuinţe. Criza a tăiat însă circa 40% din mall şi proiectul rezidenţial, iar bugetul de investiţii a fost redus la jumătate.

Principalii chiriaşi pe care mizează Caelum sunt reţeaua franceză de hipermarketuri Cora, ce va opera un spaţiu de 15.500 mp, în timp ce operatorul Cinema City va opera un multiplex cu 16 săli. Pentru închirierea a 50% din spaţiile mallului, Caelum Development a desemnat firma Cushman & Wakefield drept agent exclusiv.

"Până acum am semnat contracte şi pre-contracte de închiriere în procent de aproximativ 50% din spaţiul disponibil şi ne aflăm în negocieri avansate, contracte, pentru încă 20%", spune Cristina Dumitrache, directorul departamentului de centre comerciale din Cushman & Wakefield.

Proiectul se află pe bulevardul Liviu Rebreanu, în centrul unui triunghi format din staţiile de metrou Dristor, Nicolae Grigorescu şi Titan, aflate la circa un kilometru distanţă fiecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO