Proprietăţi

In primele sase luni au fost deschise opt centre comerciale

In primele sase luni au fost deschise opt centre comerciale
03.07.2008, 18:43 15

Primul semestru al acestui an a fost unul dintre cele mai bune pentru piata locala a centrelor comerciale, in conditiile in care un numar de opt centre comerciale, implicand investitii de aproximativ 540 de milioane de euro, au fost deschise atat in Bucuresti, cat si in provincie.
Dezvoltarea acestor proiecte a fost sustinuta intr-o buna masura de politica de expansiune a retailerului francez Carrefour, care a deschis unitati noi in cinci dintre aceste proiecte (Armonia Arad, European Retail Park Braila, Jupiter City, Shopping City Suceava si Vitantis Bucuresti), in timp ce in cadrul proiectului Baneasa compania detinea deja un magazin in imediata apropiere a mallului Baneasa Shopping City, inaugurat in aprilie. Semestrul recent incheiat este cu siguranta cea mai productiva prima jumatate de an, in conditiile in care in primele sase luni ale anului trecut a fost finalizat un singur centru comercial - Euromall Pitesti.
Inaugurarile de centre comerciale sunt concentrate de obicei inaintea sarbatorilor de iarna, cum s-a intamplat si anul trecut, cand au fost deschise in cea de-a doua jumatate a anului opt din cele noua centre comerciale. Astfel, inaugurarile de centre comerciale se vor accelera si in a doua jumatate a acestui an, cand este programata deschiderea altor 12 proiecte.
Numarul de centre comerciale va cunoaste pana la sfarsitul anului o noua dublare comparativ cu anul precedent, astfel ca stocul ar putea ajunge la aproape 40 de unitati.
In ceea ce priveste suprafata centrelor comerciale, cele opt proiecte finalizate in primele sase luni au o suprafata inchiriabila de peste 300.000 de metri patrati.
In prezent, cei mai mari proprietari de centre comerciale sunt omul de afaceri iesean Iulian Dascalu si fondul austriac de investitii Immoeast, care au in portofoliu cate trei proiecte in orasele Iasi, Timisoara si Cluj, respectiv Pitesti, Cluj si Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO