Proprietăţi

Elis Pavaje a furnizat pavaje de 400.000 de euro pentru stadionul Cluj Arena

Autor: Andreea Neferu

06.10.2011, 17:54 305

Producătorul de pavaje Elis Pavaje din Petreşti, Alba, deţinut de familia Goţa, a furnizat pavaje, borduri şi rigole de 400.000 de euro pentru amenajarea aleilor şi a parcării stadionului Cluj Arena. "Suprafaţa lucrării, una dintre cele mai importante ale Elis Pavaje din acest an, este de 14.000 de metri pătraţi de pavaj şi aproximativ 2.000 de metri de borduri şi rigole", a declarat Emil Elisiu Goţa, director general Elis Pavaje.

Lucrările realizate de companie în cadrul acestui proiect s-au întins pe o perioadă de o lună şi au fost finalizate la sfârşitul lunii septembrie.

Piaţa pavajelor şi a prefabricatelor mici - dale pentru terasă, borduri, rigole - a consemnat în primele şase luni ale anului un avans de circa 5% comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2010, în principal datorită proiectelor de infrastructură, dar şi dezvoltării reţelelor de magazine de tip hipermarket, potrivit unor afirmaţii anterioare ale lui Goţa. Elis Pavaje a avut anul trecut afaceri de 57,4 mil. lei (13,6 mil. euro).

Stadionul Cluj Arena are o capacitate de 30.335 de locuri şi face parte din categoria "Elite", respectând standardele FIFA şi UEFA.

Noua arenă are şi o pistă de atletism care poate găzdui competiţii internaţionale atletice.

Costurile Cluj Arena s-au ridicat la 35 de milioane de euro, fără TVA, fondurile provenind atât de la Consiliul Judeţean Cluj, cât şi de la Guvernul României, acesta din urmă alocând 14 milioane de euro pentru construcţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO