Proprietăţi

Duraziv vrea vânzări de 3,5 milioane de euro din vopsele în 2012

Autor: Andreea Neferu

25.04.2012, 14:25 206

Producătorul de materiale de construcţii Duraziv, controlat de omul de afaceri Daniel Guzu, estimează că va vinde anul acesta vopsele în valoare de 3,5 milioane de euro, în creştere cu circa 75% faţă de anul anterior.

Astfel, divizia de vopsele ar urma să aducă 15-20% din totalul business-ului, în condiţiile în care Duraziv a intrat pe segmentul de vopsele în a doua parte a anului 2010, după ce Guzu a investit circa 1 milion de euro într-o linie de producţie.

"Vopseaua va fi produsul care ar putea performa cel mai bine anul acesta, având în vedere că se va pune un accent deosebit pe finisaje. Ne dorim în acest an o cifră de afaceri de circa 20 de milioane de euro şi credem că plusul faţă de vânzările din 2011 va fi dat tocmai de divizia de vopsele", a declarat Marga Călin, director de marketing al Duraziv.

Duraziv, controlat de omul de afaceri Daniel Guzu, a înregistrat anul trecut afaceri de 18 milioane de euro, în creştere cu 34% faţă de anul anterior

Omul de afaceri Daniel Guzu este şi cel care a înfiinţat şi businessul de vopsele Fabryo, pe care ulterior l-a vândut fondului de investiţii Oresa Ventures.

Duraziv comer­cia­lizează profiluri metalice, adezivi şi vopsea. Pe piaţa de vopsele, estimată la circa 150 de milioane de euro anul trecut, mai activează jucători precum Fabryo, Policolor, Deutek sau Daw Benţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO