Proprietăţi

Doua milioane de euro pentru un penthouse

15.05.2007, 19:29 16

Cererea pentru locuintele de tip penthouse din noile ansambluri de locuinte din Bucuresti este in continua crestere chiar daca pretul unei astfel de proprietati poate ajunge pana la 2 milioane de euro, potrivit companiei imobiliare Regatta.
"Toate blocurile noi au penthouse. Cererea este in crestere, iar oferta este foarte redusa. Pretul de achizitie pentru o astfel de locuinta este in functie de locatie, de suprafata, de facilitati si de standardul oferit. La modul general pretul pe metru patrat construit variaza intre 1.200 si 4.000 de euro", a declarat Sorin Lacusta, director proiecte rezidentiale in cadrul Regatta.
Astfel, pretul minim al unui penthouse este de 500.000 de euro, iar cel maxim poate ajunge la doua milioane de euro. Potrivit reprezentantului Regatta, pretul maxim inregistrat de companie pentru un astfel de spatiu
s-a situat la un milion de euro.
Penthouse-urile sunt situate la ultimul etaj al imobilelor, au suprafete de circa 200-300 de metri patrati, structurate in general pe doua niveluri, patru sau cinci camere si terase spatioase.
Locuintele de tip penthouse sunt considerate proprietati de lux, alaturi de vilele individuale, evaluate la peste un milion de euro.
In opinia sa, preturile de pe piata rezidentiala de lux din Bucuresti sunt comparabile cu cele din zona europeana si est-europeana, cu exceptia cladirilor cu valoare arhitecturala sau istorica care sunt subevaluate in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO