Proprietăţi

Construcţiile, "motorul de creştere" pentru 2012, continuă să scadă. Numărul autorizaţiilor de construire a scăzut în noiembrie cu 9,1%

Numărul autorizaţiilor de construire a scăzut în noiembrie faţă de aceeaşi lună din 2010 cu 9,1%, la 11 luni scăderea fiind de 6,5%, conform datelor prezentate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În noiembrie 2011 s-au eliberat 2.758 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, din care 67,6% sunt pentru zona rurală. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia (-51 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (-48 autorizaţii) şi Centru (-42 autorizaţii). În regiunile Sud-Muntenia şi Nord-Est s-au raportat creşteri uşoare.

Faţă de aceeaşi lună din 2010 numărul avizelor a scăzut cel mai mult în regiunile Nord-Est (-176 autorizaţii), Sud-Muntenia (-66 autorizaţii) şi Sud-Vest Oltenia (-27 autorizaţii). În schimb indicatorul a crescut în Bucureşti-Ilfov, cu 36 de autorizaţii.

GĂSIŢI AICI CEI MAI IMPORTANŢI INDICATORI STATISTICI: PIB, ŞOMAJ, INFLAŢIE, INVESTIŢII STRĂINE DIRECTE, INDEXUL IMOBILIAR ZF, CREDITUL NEGUVERNAMENTAL, EXPORTURILE, DATORIA EXTERNĂ

În primele 11 luni s-au consemnat scăderi în următoarele regiunile de dezvoltare: Nord-Est (-1.120 autorizaţii), Sud-Muntenia (-918 autorizaţii), Centru (-501 autorizaţii), Sud-Vest Oltenia (-331 autorizaţii) şi Vest (-159 autorizaţii). Creşteri au fost în Nord-Vest (+238 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (+174 autorizaţii) şi Sud-Est (+54 autorizaţii).

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.