Proprietăţi

Construcţiile de locuinţe în februarie: doar în sudul ţării s-au eliberat mai multe autorizaţii faţă de anul trecut

Construcţiile de locuinţe în februarie: doar în sudul ţării s-au eliberat mai multe autorizaţii faţă de anul trecut

Autor: Radu Racu

28.03.2011, 11:29 31

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentruclădiri rezidenţiale eliberate în luna februarie astagnat comparativ cu intervalul similar din 2010, proporţiaproiectelor de locuinţe fiind în continuare predominantă în mediul rural, înzona de sud a ţării.

În februarie s-au eliberat 2.283 de autorizaţii deconstrucţie, în creştere cu 0,5% faţă de luna februarie2010, şi cu 31,2% mai multe decât în ianuarie 2011. Un număr de1.570 de autorizaţii au fost emise în mediul ruralşi doar 713 în mediul urban, conform datelor publicate luni deInstitutul Naţional de Statistică.

Trei regiuni de dezvoltare au consemnatcreşteri notabile faţă de anul trecut, respectiv Bucureşti-Ilfov (plus 37 autorizaţii), Sud-Muntenia (plus 25 autorizaţii) şi Sud-Est(plus 22 autorizaţii). În regiunile de dezvoltare Centru, Vest,Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest şi Nord-Est au fost eliberate maipuţine autorizaţii faţă de a doua lună din2010.

În primele două luni ale anului, numărul de autorizaţiide construire pentru clădiri rezidenţiale a crescut cu 9,3% faţă deperioada corespunzătoare a anului precedent, la 4.566documente.

Cele mai semnificative majorări din primele două luni s-auînregistrat în regiunile de dezvoltareBucureşti-Ilfov (134 autorizaţii), Sud-Muntenia (129 autorizaţii)şi Sud-Est (77 autorizaţii), se arată în comunicatul INS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO