Proprietăţi

Construcţiile au crescut în noiembrie cu 14%. La 11 luni, creşterea a fost de 1,1%

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 3% în noiembrie faţă de luna precedentă, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, iar comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut avansul înregistrat a fost de 14%, potrivit datelor INS.

Ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de octombrie 2011 cu 7,6%, respectiv cu 16,7% faţă de luna corespunzătoare a anului precedent.

În perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 2,8%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,1%.

În luna noiembrie 2011, creşterea volumului lucrărilor de construcţii (serie brută) a fost evidenţiată la toate elementele de structură, astfel lucrările de reparaţii capitale au urcat cu 18,8%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 12,5% şi lucrările de construcţii noi cu 3,8%.

Pe obiecte de construcţii, a avut loc o creştere la clădirile rezidenţiale de 18,6%, a clădirilor nerezidenţiale cu 16,2% şi construcţiile inginereşti cu 2,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2011 s-a înregistrat o scădere la lucrările de construcţii noi de 1,2%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente de 15,7% şi la lucrările de reparaţii capitale de 4,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii la clădirile rezidenţiale a avansat cu 10,1%, la clădirile nerezidenţiale cu 3,3% şi la construcţiile inginereşti cu 0,1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 16,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 18,5%, la lucrările de construcţii noi cu 18,4% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu11,4%.

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat creşteri la clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 24,3%, respectiv cu 23,8%. La clădirile nerezidenţiale volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 1,1%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2011, comparativ cu luna noiembrie 2010 a crescut cu 14,0%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri de 23,7% la lucrările de reparaţii capitale, de 18,4% la lucrările de construcţii noi şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curentede 6,2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 20,2% la clădirile rezidenţiale, cu 19,3% la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,7%.

În perioada primele 11 luni, comparativ cu acelaşi intervel de timp din 2010, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a crescut cu 2,8%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 14,1% şi la lucrările de construcţii noi cu 1,8%. La lucrările de întreţinere şi reparaţii curente volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 8,9%, respectiv cu 3,5%. La clădirile rezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 8,7%.

În primele 11 luni ale anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,1%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+13,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+0,1%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 1,4%.
Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+10,4%) şi la construcţiile inginereşti (+1,1%). La clădirile rezidenţiale s-a înregistrat o scădere cu 7,8%.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.