Proprietăţi

CFR cere 31 mil. euro pe doua hectare in Capitala

11.12.2007, 20:11 13

Compania Nationala de Cai Ferate CFR Bucuresti va vinde pe 24 decembrie, prin licitatie cu strigare la Bursa de Marfuri, aproape doua hectare de terenuri pe care le detine in zona Lujerului din Capitala, pe care ar putea obtine minimum 31 mil. euro, avand in vedere pretul de pornire al licitatiei.
Consultantii imobiliari spun insa ca pretul ar putea urca pana la 40 mil. euro.
"Pretul minim al unui metru patrat de teren in zona Lujerului este 1.300 de euro si poate urca si pana la 2.000 de euro, in functie de ce se poate construi pe el", a spus Calin Clinciu, director de comunicare la Euroest.
Pretul de pornire al terenurilor ce vor fi vandute de catre CFR este de 1.606 euro, inclusiv TVA, potrivit Bursei Romane de Marfuri. Terenurile din Bucuresti, situate in zona Lujerului si aflate in administrarea CF Cotroceni, au o suprafata totala de 19.917 de metri patrati, impartita in patru loturi de 5.738 de metri patrati, 9.741 metri patrati, 1.954 de metri patrati, respectiv 2.484 mp.
Totodata, va fi scos la vanzare si un teren de 2.497 de metri patrati din Ploiesti, pretul sau de pornire fiind de 285 de euro metrul patrat, inclusiv TVA. Astfel, CFR va incasa pentru cele patru terenuri din Capitala, pe care le vinde separat, o suma de minimum 31 de milioane de euro si inca 712.000 euro pentru terenul din Ploiesti.
Compania CFR SA, care administreaza si intretine infrastructura feroviara, a anuntat in luna septembrie ca va organiza pana la jumatatea lunii noiembrie o licitatie de vanzare a sapte terenuri din Bucuresti si din provincie, cu o suprafata totala de 12,7 hectare.
Banii rezultati din vanzare vor fi alocati pentru plata datoriilor catre furnizorii de energie electrica. Compania feroviara estimeaza ca prin vanzarea celor sapte terenuri va obtine 300 mil. lei (circa 85 mil. euro), adica aproape jumatate din valoarea datoriilor catre furnizorii de energie electrica.
In luna noiembrie a acestui an CFR si-a majorat capitalul social cu 335 mil. lei (100 mil. euro) prin includerea valorii unor terenuri in suprafata de 39 de hectare din patrimoniul Sucursalei Regionale Bucuresti.
Aproape 80% din suma, respectiv 266 de milioane lei (circa 80 mil. euro), provin din evaluarea unui teren de aproape opt hectare situat in Bucuresti, zona Lujerului, care apartine statiei Bucuresti Cotroceni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO