Proprietăţi

Bancherul american care a încercat să se sinucidă în cel mai nou scandal de fraudă din SUA are în România peste 60 de proprietăţi, unele în insolvenţă

Bancherul american care a încercat să se sinucidă în...

Autor: Cristi Moga

15.07.2012, 13:46 4952

Russel Wasendorf, bancherul care a ţinut în ultima săptămână prima pagină a ziarelor din Statele Unite ca urmare a unei tentative de suicid în urma unui dosar de fraudă de 200 de milioane de dolari, este şi unul dintre fondatorii companiei de dezvoltare imobiliară Avrig 35, unul dintre cei mai mari investitori în piaţa locală de real estate.

Wasendorf, fondator al firmei de brokeraj PFGBest, ajunsă în faliment, a încercat să se sinucidă prin asfixiere cu noxele unei maşini.

În 1999, americanul s-a asociat cu Alexander Hergan, Mark Proskine şi alţi investitori pentru a investi în piaţa imobiliară din România, mizând la vremea respectivă 500.000 de dolari, potrivit Reuters.

Avrig 35 a realizat pe plan local proiecte precum Charles de Gaulle Plaza, Tower Center sau Iris Shopping Center Titan, dar a cumpărat şi circa 60 de terenuri care sunt blocate în prezent de criză. O parte dintre firmele pe care sunt înregistrate aceste terenuri sunt în prezent în insolvenţă.

Portofoliul Avrig 35 era evaluat la 1 miliard de dolari în 2007, dar între timp valorile de piaţă s-au erodat cu circa 70%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO