Proprietăţi

AVAS vinde terenurile unor firme pentru investitii in proiecte industriale sau rezidentiale

06.07.2006, 19:56 32

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va vinde terenurile unor firme, in suprafata de pana la 40.000 metri patrati, partial ocupate de cladiri si utilaje, active considerate de expertii imobiliari ca fiind atractive pentru investitii in proiecte industriale sau rezidentiale. Activele vor fi vandute pentru recuperarea datoriilor neachitate de firme la buget si fata de furnizori.
Pe lista companiilor ale caror active vor fi scoase la licitatie au fost incluse, printre altele, Baneasa Bucuresti, IMSA Bucuresti, GES Scaieni, Fortus Iasi si Pobac Bacau, procedurile de vanzare urmand sa inceapa saptamana viitoare.
Pentru o hala cu suprafata construita de 1.420 metri patrati si un teren de 2.692 metri patrati, aflate in proprietatea firmei Baneasa Bucuresti, AVAS a stabilit un pret de pornire total de 1,32 milioane dolari. La acestea se adauga o alta hala de 2.475 metri patrati cu un teren aferent de 7.117 metri patrati dintr-un cartier rezidential din comuna Voluntari, cu un pret de pornire de 2,81 milioane dolari, si un teren de 5.320 metri patrati in aceeasi localitate, cu un pret de pornire de 961.000 dolari.
Din patrimoniul firmei IMSA Bucuresti va fi vandut un spatiu dintr-un imobil, in suprafata utila de 586 metri patrati, pretul de pornire fiind stabilit la 884.900 dolari.
"Ofertele celor doua companii din Capitala sunt atractive, avand in vedere ca, in comuna Voluntari, terenurile sunt vandute cu cel putin 100 de euro/metru patrat, iar in zona in care se afla activele IMSA, metrul patrat de teren costa minimum 300 de euro", a declarat directorul general al agentiei imobiliare Intermedias, Ion Radu Zilisteanu.
Din patrimoniul companiei Fortus Iasi va fi vandut un teren in suprafata totala de 40.828 metri patrati, partial ocupat de cladiri, cu un pret de pornire de 3,45 milioane dolari, iar de la fabrica de geamuri GES Scaieni (judetul Prahova) vor fi vandute mai multe cladiri, utilaje si un teren de 124 metri patrati, precum si o statie de reglare gaze cu un teren aferent de 759 metri patrati, cu un pret de pornire stabilit la 7,55 milioane dolari.
Tot din patrimoniul GES Scaieni va fi scoasa si baza sportiva, incluzand o cladire si terenul aferent de 14.604 metri patrati, cu un pret de pornire de 94.338 dolari.
De la Pobac Bacau vor fi vandute mai multe cladiri si constructii, cu un teren aferent de 54.692 metri patrati, pretul de pornire fiind de 2,94 milioane dolari.
"Proprietatile sunt atractive pentru firmele cu activitati industriale sau de depozitare, deoarece sunt situate in zone preponderent industriale si dispun de un numar important de constructii cu destinatii specifice acestui domeniu", a declarat Alexandru Nitescu, director in cadrul companiei imobiliare Regatta.
Toate preturile de pornire au fost calculate fara sa includa si taxa pe valoarea adaugata.

Pe lista se afla active ale Baneasa Bucuresti, IMSA Bucuresti, GES Scaieni, Fortus Iasi si Pobac Bacau;
Activele vor fi vandute pentru recuperarea datoriilor neachitate de firme la buget si fata de furnizori;
Suprafata totala ajujnge la 40.000 metri patrati, spatiile fiind partial ocupate de cladiri si utilaje.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO