Proprietăţi

Al doilea exit al lui Hergan de pe imobiliare

21.02.2007, 18:45 18

Avrig 35, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de pe piata imobiliara locala, a vandut la finalul anului trecut un complex de birouri format din doua cladiri in zona Obor din Bucuresti.
Cumparatorul este grupul britanic de investitii City Capital Property Advisers, iar valoarea tranzactiei a ajuns la 30,5 mil. dolari.
"Am avut de-a lungul timpului cam zece oferte. Chiar si dupa ce am vandut catre City Capital", a declarat pentru BUSINESS Magazin Alexander Hergan, CEO al grupului, referindu-se la cele doua cladiri de birouri din Obor. Acesta este pentru Hergan al doilea exit, conform ultimelor informatii din piata, dupa ce la jumatatea anului trecut Accesion Fund a preluat Charles de Gaulle Plaza, sediul central al Vodafone si al grupurilor bancare HVB si Raiffeisen, pentru mai mult de 80 de milioane de euro. Avrig 35 este implicat si in proiectul complexului comercial din Titan, unde a fost deschis anul trecut primul hipermarket Auchan.
Si britanicii de la City Capital au incheiat pana acum doua tranzactii pe piata romaneasca de real estate.
Prima dintre ele - ca data de semnare a contractului - a avut ca obiect complexul de birouri din zona Obor, unde au spatii inchiriate Vodafone si Petrom, tranzactie ce a fost intermediata de casa de investitii Capital Partners.
Luna trecuta, britanicii au incheiat a doua tranzactie, cumparand de la compania M&C Development cladirea de birouri in care este amplasat sediul companiei de comunicatii prin cablu UPC Romania, valoarea tranzactiei fiind de 10 milioane de euro.
Vanzarea celor doua cladiri de birouri din zona Obor s-a facut, potrivit lui Daniel Lem, director de investitii la City Capital Property Advisers, la un yield (randament anual) de 8%.
Complexul de birouri din zona Obor este format din doua cladiri lipite una de alta cu cinci niveluri si, respectiv, sapte niveluri, suprafata construita fiind de 12.800 mp.
Cladirea ocupata de Vodafone in Obor este obiectul celei de-a cincea tranzactii cu spatii de birouri inchiriate de operatorul de telefonie.
Valoarea cumulata a celor cinci tranzactii a fost de peste 160 de milioane de euro. Cititi mai multe detalii in editia din aceasta saptamana a BUSINESS Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO