Proprietăţi

Afacerile Duraziv au crescut cu 34%, la 18 mil. euro

Autor: Andreea Neferu

20.02.2012, 11:04 187

Producătorul de materiale de construcţii Duraziv, controlat de omul de afaceri Daniel Guzu, a înregistrat anul trecut afaceri de 18 milioane de euro, în creştere cu 34% faţă de anul anterior.

"Divizia de vopsele a crescut business-ul considerabil. Am reuşit de asemenea să vindem foarte bine adezivi atât în primele două luni din 2011, cât şi la sfârşitul anului. Acestea sunt în mod tradiţional luni cu vânzări modeste, dar nu a fost cazul la noi", a spus Guzu. Duraziv şi-a bugetat pentru anul 2012 o creştere a cifrei de afaceri, urmând să fie depăşit pragul de 20 de milioane de euro.

Omul de afaceri Daniel Guzu îşi propune de asemenea extinderea liniei de producţie de vopsele, astfel încât aceste produse să ajungă să genereze o treime din vânzările companiei, în contextul în care anul trecut au generat 11,5% din business, echivalentul a circa 2 milioane de euro.

Duraziv a intrat pe piaţa de vopsele în a doua parte a anului 2010 după ce Guzu a investit circa 1 milion de euro într-o linie de producţie. Omul de afaceri a înfiinţat şi producătorul de vopsele Fabryo, pe care ulterior l-a vândut către fondul de investiţii Oresa Ventures.

Creşterea înregistrată de Duraziv anul trecut pe segmentul de adezivi, pe care compania este unul dintre cei mai importanţi producători de pe piaţă, a fost de 35% în valoare şi de 40% în volum. Adezivii generează o treime din vânzările Duraziv.

Duraziv comercializează profile metalice, adezivi şi vopsea. Pe segmentul adezivilor, concurează cu jucători precum Henkel, AdePlast sau Baumit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO