Profesii

VIDEO ZF Live. Cristina Suschevici, grădiniţa Montessori Kids at Work: „Investiţia într-o grădiniţă Montessori ajunge la 200.000 de euro, în primii 2-3 ani de activitate“

Autor: Roxana Rosu

05.06.2017, 00:05 2139

Investiţia într-o grădiniţă Montessori ajun­ge la circa 200.000 de euro, în primii 2-3 ani de activitate, o parte importantă din su­mă fiind alocată dotării spaţiului cu materialele specifice şi trainingul educato­rilor în această metodă pedagogică, a spus  Cristina Suschevici, proprietarul grădiniţei Montessori Kids at Work din zona Aviaţiei, la ZF Live.

„Montessori nu este o franciză, dar este nevoie de investiţii mari în dotării, în materialele folosite. Am deschis grădiniţa acum 3 ani şi am ajuns pe break-even“.

Investiţia iniţială s-a situat la 40-60.000 euro, inclusiv chiria. În prezent, cheltuielile lunare ajung la 80.000 de lei (peste 17.000 de euro), grădiniţa având 45 de copii. Preţul plătit de părinţi este de 2.000-2.500 lei pe lună. Cristina Suschevici vrea să deschidă în următorul an încă un sediu, tot în zona Aviaţiei, profitând de proximitatea clădirilor de birouri şi de faptul că în zonă există o bază de clienţi mai informaţi şi mai educaţi. Pentru această extindere, antreprenorul analizează atât varianta amenajării unui spaţiu chiar într-o clădire de birouri, cât şi găsirea unei case în imediata apropiere. „Eu am avut o copilărie foarte liberă, la bunici, şi am vrut să ofer copiilor aceleaşi amintiri. La grădiniţa din Aviaţiei avem o curte de 500 mp, cu pomi fructiferi şi animale. Cel mai greu în acest business este să găseşti personalul, mai ales în pedagogia Montessori, pentru că trebuie să ai o anumită structură ca om, nu e doar un job“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO