Profesii

Topul categoriilor profesionale dependente de cafea

Topul categoriilor profesionale dependente de cafea

Foto: Thomas Dan

01.09.2012, 18:59 819

Portalul american Career Builder şi firma Dunkin'Donuts au realizat un clasament al profesiilor care îi determină pe angajaţi să consume cât mai multă cafea la job, informează publicaţia franceză Le Figaro.

Pentru cei mai mulţi angajaţi din întreaga lume o zi bună la serviciu începe cu o cană de cafea fierbinte. Aproape jumătate din angajaţii americani au declarat că sunt mai eficienţi dacă consumă băutura cu efecte energizante, iar 61% din aceştia au mărturisit că nu se rezumă la numai o cană de cafea pe zi.

Studiul cercetătorilor americani arată că juriştii şi salariaţii din industria hotelieră preferă cafeaua neagră, în timp ce profesorii şi junaliştii sunt mai degrabă adepţii celei aromate.

Din topul celor dependenţi de cafea la job nu lipsesc specialiştii în marketing şi PR, oamenii de ştiinţă, scriitorii, medicii şi asistentele medicale.

Un alt studiu realizat anul trecut indică că salariaţii francezi acordă o importanţă majoră pauzei de cafea de dimineaţă, care este considerată de aceştia prielnică pentru discuţiile cu colegii. În medie un salariat britanic acordă zilnic 24 de minute pauzei de cafea, ceea ce înseamnă 188 de zile şi 21 de ore din întreaga carieră profesionlă, potrivit analizei. Pentru companii aceste pauze de revigorare reprezintă 499 de euro pierduţi anual.

Topul categoriilor profesionale dependente de cafea

1. Oamenii de ştiinţă, cercetătorii, tehnicienii de laborator
2. Specialiştii în marketing şi PR
3. Personalul din educaţie
4. Jurnaliştii şi scriitorii
5. Medicii şi asistentele medicale

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO