Profesii

Se cauta oameni in industria ospitalitatii

Se cauta oameni in industria ospitalitatii
24.07.2006, 15:59 16

Sectorul HoReCa s-a distantat in topul angajatorilor, doar doi dintre jucatori anuntand ca sunt in cautare de personal pentru 78 de pozitii.
Cea mai interesanta oferta de angajare a venit din partea proprietarilor restaurantului Heritage, cunoscut ca "restaurantul bancherilor", care au publicat un anunt de recrutare in care toate salariile au fost "la vedere".
Este una dintre putinele situatii in care o companie publica un anunt de angajare oferind toate detaliile financiare ale job-ului. Astfel, pentru pozitia de CEO si cea de bucatar adjunct, au fost oferiti 3.300 de euro pe luna, brut, in timp ce directorul de operatii si bucatarii vor castiga cate 1.400 de euro pe luna.
Cei care doresc sa aplice pentru o pozitie de barman, ospatar, hostess sau supervizor de sala trebuie sa fie absolventi de studii superioare, in timp ce pentru majoritatea pozitiilor candidatii trebuie sa vorbeasca cel putin o limba straina. "Este un standard impus de modelul de business pe care va functiona restaurantul. Vom avea clienti pretentiosi si educati. Cautam oameni pe masura si asa se explica si salariile pe care le oferim", a declarat George Butunoiu, initiatorul proiectului Heritage.
Desi destul de timid, salariul incepe sa isi faca aparitia in anunturile de angajare, saptamana trecuta o companie din domeniul studiilor de marketing oferind unui Business Development Manager 30.000 de euro, plus bonusuri.
Inginerii au revenit in atentia recruiterilor, fiind din nou cei mai cautati pe piata fortei de munca. Aproximativ 30 de pozitii au fost scoase la concurs in saptamana care a trecut, cu precadere in domeniul constructiilor.
Compania de constructii Summa si-a reluat seria anunturilor de angajare pentru cele 51 de pozitii in cadrul birourilor sale din Romania. Pe langa job-uri in domeniul ingineriei, compania a mai prezentat oferte destinate specialistilor din resurse umane, IT sau contabilitate.
Dintre pozitiile de management scoase pe piata, cele de directori de vanzari au fost cele mai cautate. Pe langa abilitati manageriale si viziune strategica, datorita specificului vanzarilor, candidatii care vor sa aplice pentru un astfel de job trebuie sa aiba, in primul rand, abilitati de relationare si de negociere si sa fie orientati spre munca in echipa intr-un mediu competitiv, orientat spre castig. Murfatlar, La Festa International, Brau Union sunt doar cateva dintre companiile care cauta directori de vanzari, la nivel regional sau national.
Roland Berger, firma care activeaza in domeniul consultantei in management, cauta consultanti pentru doua posturi vacante: Consultant si Senior Consultant. La randul sau, producatorul de anvelope Michelin a anuntat ca este in cautarea unui director si a unui reprezentant de vanzari pentru sucursala sa din Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO