Profesii

Şcoala privată Mark Twain, fondată de Anca şi Dan Macovei Vlăsceanu, a intrat în portofoliul fondului Morphosis Capital, care promite investiţii de 7-15 mil. euro în dezvoltare

Şcoala privată Mark Twain, fondată de Anca şi Dan...

Autor: Cristina Bellu

31.01.2024, 00:07 11359

Fondul de private equity Morphosis Capital Fund, axat pe companii româneşti mici şi mijlocii, împreună cu Vybros Capital Partners, un fond de capital permanent finanţat de o familie belgiană, în calitate de coinvestitor, a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni în cadrul Mark Twain International School (IS), instituţie de învăţământ privat cu un curriculum dual, înfiinţată în 1995 de antreprenorii români Anca şi Dan Macovei Vlăsceanu.

Valoarea investiţiei în Mark Twain IS este cuprinsă în intervalul de 7-15 milioane de euro urmărit de Morphosis Capital în cadrul celui de-al doilea fond de private equity. Infuzia de capital va contribui la expansiunea Mark Twain IS în Bucureşti şi în alte oraşe importante din România, atât organic, prin deschiderea de noi instituţii de învăţământ, cât şi prin potenţiale preluări de centre de învăţământ private existente. 

Mark Twain IS este una dintre puţinele şcoli private din România care oferă elevilor săi posibilitatea de a alege între a susţine examenul de bacalaureat naţional sau internaţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO