Profesii

Sanda Balaş, Key Safety Systems: Avem nevoie de predictibilitate. Creşterea salariilor trebuie justificată din timp top managementului

Sanda Balaş, HR Manager Arad Airbag Operations în cadrul producătorului de componente auto Key Safety Systems

Sanda Balaş, HR Manager Arad Airbag Operations în cadrul producătorului de componente auto Key Safety Systems

Autor: Adelina Mihai

02.06.2015, 00:06 370
Creşterea accelerată din ultimii ani a salariului minim pe economie a reprezentat o „provocare“ pentru managerii de resurse umane din companiile multinaţionale, care au fost nevoiţi să explice managementului străin de ce este nevoie de un buget mai mare pentru plata salariilor.
 
Discuţiile sunt cu atât mai dificile în contextul în care România a fost aleasă ca destinaţie de investiţii tocmai prin prisma faptului că are forţă de muncă low cost.
 
„Noi avem sindicat în cadrul companiei şi cine are sindicate ştie că aceste lucruri (creşterile salariale- n.red.) se negociază din timp şi să există un buget în care te poţi încadra cu aceste majorări. Iar top managementului trebuie să îi prezinţi, pe de-o parte, rezultatele negocierilor cu sindicatul şi pe de altă parte faptul că trebuie să aloci un buget mai mare de la an la an (ca urmare a creşterii salariului minim-n.red.). Noi ne luptăm să avem vizibilitate pentru următorul an, lucrurile devin destul de inconfortabile pentru că devenim o piaţă destul de scumpă ca nivel salarial pentru operatori. Dar dacă îţi justifici din timp acţiunile, nu văd o provocare majoră. Dacă măsura este bine planificată, ulterior fiecare îşi poate justifica deciziile“, a spus Sanda Balaş, HR Manager Arad Airbag Operations în cadrul producătorului de componente auto Key Safety Systems. Ea a fost unul dintre speakerii celei de-a XVII-a ediţii a dezbaterilor HR Insider, organizată săptămâna trecută la Timişoara, pe tema: „Soluţii pentru cea mai mare problemă a angajatorilor din vestul ţării: cum opreşti exodul angajaţilor spre concurenţă?“.
 
 
 
Citiţi pe www.zfcorporate.ro/ Profesii cele mai importante declaraţii din cadrul celei de-a XVII-a ediţii a dezbaterilor HR Insider, organizată la Timişoara pe tema „Soluţii pentru cea mai mare problemă a angajatorilor din vestul ţării: cum opreşti exodul angajaţilor spre concurenţă?“. La discuţii au mai participat Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental, Loredana Ghiţuică, directorul de resurse umane al Takata Arad, Adrian Moldoveanu, consultant şi coordonator regional al Ascendis şi Marius Pentek, Managing Director în cadrul Haufe-Lexware.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO