Profesii

Recrutare masiva pentru Garda Financiara

19.04.2004, 00:00 55



Autoritatea Nationala de Control va scoate la concurs luna viitoare 23 de posturi de comisari sef sectie, 7 posturi de comisar sef adjunct al Comisariatelor regionale, un post de comisar general adjuncti un post de comisar sef divizie la Comisariatul General.



Concursul pentru ocuparea functiilor publice de conducere din cadrul Garzii Financiare se va desfasura la sediul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, dupa urmatorul program: in data de 17 mai, ora 9.00, va avea loc proba scrisa, iar a doua zi, tot la ora 9.00, va avea loc interviul.



Conditiile specifice de concurs, functiile specifice de conducere, precum si bibliografia stabilita in conditiile legii urmeaza sa fie publicate in Monitorul Oficial.



Autoritatea Nationala de Control spune ca pentru a putea participa la concursul pentru ocuparea unei functii publice de conducere in Garda Financiara, candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii cumulativ:



* Sa fie absolventi, cu diploma de licenta/absolvire ai unor institutii de invatamant superior cu profil economic sau juridic - cursuri de lunga durata;



* Sa nu fi fost condamnati pentru savarsirea vreunei infractiuni;



* Sa aiba vechimea in specialitate ceruta de specificul functiei sau doi ani vechime in Garda Financiara;



* Sa indeplineasca prevederile Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la conditiile specifice - incompatibilitati.



"Organizarea concursului pentru ocuparea posturilor de conducere din cadrul Garzii Financiare reprezinta o etapa importanta si absolut necesara pentru procesul de reorganizare a Garzii Financiare. Garda Financiara a fost in trecut perceputa ca un stindard al coruptiei. Autoritatea Nationala de Control a venit cu solutia la aceasta problema: reorganizarea, din temelii, a acestei institutii, care trebuie sa fie acum mai mult decat oricand un exemplu de eficienta, profesionalism, exigenta si corectitudine, toate acestea pe fondul unei motivari corespunzatoare", a declarat Ionel Blanculecu, ministrul controlului.



ANC a trecut la reorganizarea institutiilor pe care le-a preluat in subordinea sa, in special a Garzii Financiare si a Autoritatii Nationale a Vamilor. Ca urmare a acestui proces, in cadrul Garzii Financiare au fost create noua comisariate regionale, in subordinea carora functioneaza 2 - 5 sectii judetene, toate subordonate Comisariatului General al Garzii Financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO