Profesii

Răzvan Zglobiu, head of talent acquisition în compania de recrutare APT: Am avut un candidat din IT care a refuzat o ofertă salarială de 24.000 de lei net pe lună. Aceşti candidaţi au devenit foarte pretenţioşi

Răzvan Zglobiu, head of talent acquisition  în compania...

Autor: Ramona Cornea

02.10.2021, 10:00 5370

Răzvan Zglobiu, head of sales and talent acquisition în cadrul companiei de recrutare APT, afirmă că un candidat pentru un job din sectorul IT din România a refuzat o ofertă salarială de 24.000 de lei net pe lună.

”Odată cu transformarea pandemiei în normalitate, aceşti candidaţi au devenit foarte pretenţioşi. Companiile din acest domeniu au înţeles că trebuie să îşi revizuiască puţin politicile bugetare, dacă vor să atragă candidaţi. Industria IT s-a transformat din ce în ce mai mult şi devine din ce în ce mai competitivă în România. Am avut un caz de un specialist în zona de cloud care a refuzat o ofertă salarială de 24.000 de lei net la o companie de top”, a spus Răzvan Zglobiu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pandemia a venit cu noi moduri de a privi recrutarea, moduri de a ajunge la candidaţi care înainte nu erau accesibili angajatorilor, crede Zglobiu.

”Pandemia a deschis noi porţi, noi metode, noi moduri de a te uita la recrutare care erau aproape străine înainte. Era aproape de neconceput ca o companie să angajeze oameni din afara zonei în care are prezenţă teritorială, oameni care să lucreze de acasă şi să deservească activitatea din Bucureşti, Cluj, Timişoara”, spune el.

Un beneficiu real al pandemiei este că angajatorii au reuşit să se digitalizeze, să crească rapiditatea procesului de recrutare şi să aibă acces la candidaţi la care probabil înainte de pandemie nu ar fi avut, crede el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO