Profesii

Rareş Manolescu, consulting partner, Human Invest: Românii trebuie educaţi să înveţe online

Rareş Manolescu

Rareş Manolescu

Autor: Corina Mirea

03.10.2014, 19:22 453

Deşi aproape că nu mai există companie în România care să nu îşi trimită angajaţii la training, salariaţii români încă nu au învăţat să îşi organizeze programul astfel încât să îşi facă timp pentru a se informa. Totuşi, cea mai mare problemă a lor este că nu ştiu să înveţe, mai ales în online, susţine Rareş Manolescu, consulting partner al firmei de training Human Invest.

“Unul dintre cele mai mari beneficii ale e-learningului este autonomia acordată angajatului în privinţa propriei educaţii. Totuşi, noi, românii, avem nevoie de autonomie în anumite limite pentru că dacă le acorzi oamenilor libertate totală nu ştiu ce să facă cu ea. Noi nu ştim să învăţăm, oamenii se plictisesc la fel de repede la cursurile online precum o fac şi la trainingurile în clasă, doar că e-learningului este mai exotic acum şi e nou. Angajaţii trebuie educaţi să înveţe online pentru că nu ştiu să îşi seteze priorităţile, cum să se organizeze”, explică Rareş Manolescu. El a fost prezent astăzi la cea de-a XIII-a ediţie a HR Insider, dezbaterea lunară pe teme de resurse umane organizată de ZF Corporate (serviciul de ştiri cu plată al Ziarului Financiar). Tema ediţiei de astăzi a fost: „Cât de popular este e-learningul in randul angajatilor romani si care este viitorul programelor de training online in Romania?”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO