Caută doar în titlu
Profesii

Piaţa muncii dă primele semne de revenire: Ce spun primele date de la Ministerul Muncii pentru luna iunie

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a publicat pentru prima dată în această lună situaţia contractele de muncă suspendate. Până la data de 11 iunie, peste 230.000 de contracte de muncă au fost suspendate, conform celui mai recent comunicat de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

În cel mai recent comunicat publicat de MMPS pe site-ul instituţiei apar doar contractele de muncă suspendate şi nu şi cele încetate, cum erau prezentate până acum.

Ultima raportare a MMPS a fost în data de 28 mai, când erau 595.672 de contracte suspendate şi 429.585 încetate.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) prezintă datele cu privire la situaţia contractelor de muncă suspendate (şomaj tehnic), înregistrate la Inspecţia Muncii:

Contracte individuale de muncă suspendate 237.760

Principalele categorii


• Industria prelucrătoare: 37.580

• Hoteluri şi restaurante: 50.279

• Comerţ cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor: 34.102

Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.  
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale face acest demers pentru informarea corectă şi completă a opiniei publice.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.