Profesii

Peste 1.900 de persoane au fost angajate imediat la Bursa generală, alte 24.000 selectate

Autor: Mediafax

15.04.2011, 20:55 72

Peste 24.000 de persoane au fost selectate, la nivel naţional,pentru o potenţială angajare, iar 1.939 au fost încadrate pe loc,în cadrul Bursei generale a locurilor de muncă de vineri,informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă(ANOFM), informează Mediafax.

Potrivit ANOFM, în cele 96 de agenţii judeţene şi locale pentruocuparea forţei de muncă, au fost selectate în vederea încadrării24.384 de persoane, iar 1.939 au fost angajate pe loc. Doar 77dintre cei care şi-au găsit deja un loc de muncă au studiisuperioare.

"Principalele ramuri de activitate în care au fost încadrate peloc cele mai multe persoane sunt: construcţii de clădiri,agricultură, vânătoare şi servicii anexe, industria alimentară,fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea de mobilă,comerţ cu amănuntul, fabricarea altor produse din mineralenemetalice, comerţ cu ridicata cu excepţia comerţului cuautovehicule. Principalele meserii aferente locurilor de muncăocupate sunt: muncitor necalificat, mecanic, zidar, dulgher,cameristă, şofer, consilier financiar, agent asigurări, vânzător,asistent medical, inginer, agent turism", precizează ANOFM.

De asemenea, dintre cele 1.939 persoane încadrate în muncă peloc, cele mai multe au fost în Constanţa (385), Hunedoara (209),Teleorman (154) şi Botoşani (116). Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO