Profesii

Muncitorii străini sunt prezenţi în toate judeţele ţării, dar sunt concentraţi în Bucureşti – Ilfov, Constanţa şi Timiş. La el acasă, un srilankez câştigă între 88 şi 377 de dolari. În România salariul minim este de 670 de dolari

Muncitorii străini sunt prezenţi în toate judeţele...

Autor: Ramona Cornea

21.07.2023, 14:00 1486

În Bucureşti – Ilfov sunt aproape 56.000 de muncitori din ţări din afara UE, adică mai mult de 44% din numărul lor total de la nivelul ţării „Capitala şi împrejurimile sale oferă oportunităţi mai mari de angajare şi venituri mai bune în comparaţie cu alte regiuni ale ţării.” În Constanţa sunt aproape 7.600 de astfel de angajaţi, iar în Timiş sunt circa 6.900  Cei mai puţini muncitori străini sunt în judeţele Harghita, Vaslui şi Covasna  În total sunt circa 127.000 de muncitori străini care lucrează pe piaţa locală.

Mai mult de 127.000 de muncitori străini lucrează în prezent pe piaţa locală, adică acei angajaţi aduşi din ţări din afara Uniunii Europene, după cum arată datele de la Inspecţia Muncii transmise la solicitarea Ziarului Financiar.

Muncitorii străini sunt prezenţi în toate judeţele ţării, dar cea mai mare parte a lor este concentrată în trei zone: Bucureşti – Ilfov, Constanţa şi Timiş. Astfel, în Bucureşti – Ilfov sunt aproape 56.000 de muncitori din ţări din afara UE, adică mai mult de 44% din numărul lor total de la nivelul ţării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO