Profesii

Ministrul Eugen Teodorovici revine cu explicaţii: Nu am cerut în UE permise de muncă pe durată limitată

Ministrul finanţelor Eugen Teodorovici

Ministrul finanţelor Eugen Teodorovici

29.11.2018, 00:04 354

Ministrul finanţelor Eugen Teodorovici a susţinut miercuri că nu a înaintat oficial un proiect, la nivel european, pentru acordarea permisului de muncă pentru o perioadă limitată în Europa, iar discuţiile pe care le-a avut cu cei din Ecofin, consiliul miniştrilor de finanţe din UE, au vizat soluţii privind criza forţei de muncă din ţările Europei de Est.

Ministrul finanţelor a spus că a făcut propunerea de limitare a perioa­dei în care se acordă per­mise­le de muncă în contextul în care România se confruntă cu o criză a forţei de muncă. Întrebat da­că există un proiect în acest sens, ministrul a spus că nu, potrivit Me­diafax. Comisia Europeană a reacţionat la declaraţiile de marţi ale ministrului român de finanţe, potrivit cărora ar fi propus un proiect care să limiteze la cinci ani dreptul unui cetăţean dintr-o ţară membră a UE de a lucra într-un alt stat al Uniunii. Libera circulaţie a angajaţilor este un drept fundamental în UE, unul dintre pilonii pieţei interne prevăzut în tratate şi dreptul de care europenii se bucură cel mai mult, a transmis Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei  Europene.

Ministrul român de finanţe a creat o mirare generală după ce marţi a declarat că a propus limi­tarea drepturilor de muncă în UE.

 “Nu ai voie după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi, în Europa. Aşa, dacă se duce în Germania şi tot primeşte drept de muncă, nu o să se întoarcă cel care lucrează în Germania în veci în Croaţia, România sau de unde a plecat. Este o măsură discutată. Maxim cinci ani şi «La revedere», după aceea te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă”,

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO