Profesii

Mercer: Salariile corporatiştilor din Cluj le-au depăşit pe cele din Bucureşti. Salariile oferite de companiile private din Cluj sunt cu 7% mai mari decât media generală a pieţei, iar cele din Bucureşti sunt cu doar 3% mai mari

Mercer: Salariile corporatiştilor din Cluj le-au...

Autor: Ramona Cornea

25.09.2019, 00:07 5385

Salariile oferite de companiile private din Cluj sunt cu 7% mai mari decât media generală a pieţei, iar cele din Bucureşti sunt cu doar 3% mai mari. 

Piaţa salarială din Cluj a întrecut-o pe cea din Bucureşti, conform studiului salarial din 2019 realizat de compania Mercer Marsh Benefits. Companiile din Cluj oferă salarii cu 7% peste media pieţei, cele din Bucureşti oferă cu 3% mai mult decât media pieţei, iar cele din Ploieşti plătesc cu 1% mai mult decât media pieţei.

„Bucureştiul a fost detronat. Dacă anul trecut era cel mai bun oraş din punctul de vedere al salariilor, anul acesta remarcăm că a fost depăşit de Cluj. Bucureşti a fost constant cu valoarea de 2-3% peste media generală în ultimii ani. În cu­rând, cred că Ploieşti va fi la nivelul Bucureştiului. Inves­ti­ţiile s-au făcut din afara ţării şi Bucureştiul este suprasatu­rat din perspectiva aceasta şi de aceea organizaţiile s-au re­di­recţionat către alte oraşe. Cluj-Napoca are foarte multe com­panii de IT, companii cu servicii externalizate, companii care se dezvoltă şi asta a dus la această creştere“, a spus Ga­brie­la Nechita, talent information solution leader România la firma de consultanţă în resurse umane Mercer Marsh Benefits.

Studiul Total Remuneration Survey a fost realizat pe un eşantion de 360 de companii din 12 industrii de activitate şi aproximativ 100.000 de salariaţi respondenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO