Profesii

Mariana Diaconescu pleacă de la Asirom, după pierderile de 54 milioane de euro de anul trecut

Mariana Diaconescu preluase conducerea Asirom de la austriacul Boris Schneider în mai 2011

Mariana Diaconescu preluase conducerea Asirom de la austriacul Boris Schneider în mai 2011

Autor: Anelis Baciu

27.06.2014, 00:06 2911
Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), acţionarul majoritar al Asirom, a decis înlocuirea Ma­ria­nei Diaconescu din funcţia de preşe­dinte al directoratului companiei după trei ani de mandat, iar procesul de autorizare de către Autoritatea de Suprave­ghere Financiară (ASF) a noului director este în curs de desfăşurare la ASF, au declarat pentru ZF surse din piaţă.
 
Reprezentanţii Asirom nu au răs­puns până la închiderea ediţiei la solicitarea ZF cu privire la schimbările de management din cadrul companiei. Schim­barea de la vârful Asirom vine în contextul în care asigurătorul a înregistrat anul trecut o pierdere record de 236 mil. lei (54 mil. euro). Sursele citate spun că VIG a recrutat pentru funcţia de director general al Asirom un manager austriac, fără experienţă în asigurări, care a lucrat anterior pentru o companie din industria IT din Ucraina. Legea prevede ca directorii executivi să aibă o experienţă de minimum cinci ani în asigurări, însă au existat şi cazuri în care au fost aprobaţi şi manageri fără experienţă, cum este cazul actualului director general al PAID Ni­co­leta Radu-Neacşu.
 
În cazul foarte probabil în care managerul austriac nu va primi avizul ASF, soluţia de rezervă ar fi Daniela Meghea, care de opt ani este membru al directoratului Asirom. Din directoratul Asirom mai fac parte austriacul Martin Stenit­zer, Dragoş Călin şi polonezul Marek Golebiewski. Alte surse din piaţă spun că austriecii intenţionau iniţial să schimbe întregul board al Asirom, însă s-au răzgândit şi au prelungit mandatele membrilor din directorat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO