Profesii

Lege promulgată: Categoriile de persoane care vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani

În această săptămână, preşedintele Kalus Iohannis a promulgat legea care prevede reducerea vârstei de pensionare pentru personalul care a muncit în unităţile de producţie a energiei electrice şi termice.

Mai exact, este vorba despre proiect de Lege pentru completarea alin.(1) al art.30 şi pentru modificarea art.56 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice promulgat, în data de 16 iulie, prin Decret nr. 846/2021 şi care devine Legea nr.197/2021.

Categoriile de persoane care beneficiază de vârsta de pensionare sunt cei care au desfăşurat activităţi de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui.

Prezenta lege intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.