Profesii

Iohannis este nervos pe PSD că s-a băgat în politica externă a României: O să o întreb (pe Viorica Dăncilă) şi cu ce ocazie s-a dus în Israel

Iohannis este nervos pe PSD că s-a băgat în politica...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

26.04.2018, 19:48 391

"Fiţi asiguraţi că o să o întreb pe doamna Dăncilă cu ce ocazie s-a dus în Israel, fără să sufle o vorbă, fără măcar din politeţe să treacă pe la mine. Chiar dacă PSD-ului nu îi convine, eu sunt preşedintele republicii, eu răpsund de politica externă", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, joi, la Bacău.

Legat de relaţia BNR- Guvern şi încercarea sa de mediere, şeful satului a afirmat că: "Putem să constatăm o tendinţă accentuată în rândul PSD de a arunca vina pentru inflaţie în curtea BNR. Există o încercare la BNR de a explica măsurile pe care le-au luat. Şi dacă veni vorba de BNR, trebuie să înţeleagă toată lumea- PSD, Guvern sau preşeidntele Camerei - că cea mai importantă calitate a BNR este independenţa".

Klaus Iohannis a mai precizat că cele două instituţii trebuie să îşi armonizeze opiniile.

Preşedintele va avea o întâlnire, vineri, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă, după ce miercuri şeful statului a avut o întrevedere cu cei din conducerea BNR.

După întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, Administraţia Prezidenţială a anunţat că acesta din urmă a prezentat principalii factori ai creşterii preţurilor, arătând că influenţele semnificative provin din afara sferei de acţiune a politicii monetare.

"În cadrul discuţiilor, a fost analizată situaţia macroeconomică existentă, context în care Preşedintele României a subliniat că este esenţială independenţa Băncii Naţionale a României în legătură cu deciziile de politică monetară, aceasta fiind o condiţie fundamentală pentru un stat membru al Uniunii Europene. În acest sens, Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că Banca Naţională a României trebuie să urmărească, cu responsabilitate şi determinare, obiectivul fundamental de asigurare a stabilităţii preţurilor, astfel încât veniturile românilor să nu aibă de suferit prin scăderea puterii de cumpărare. Guvernatorul BNR a prezentat principalii factori ai creşterii preţurilor, arătând că influenţele semnificative provin din componente aflate în afara sferei de acţiune a politicii monetare", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO