Profesii

Inginerii, cei mai cautati pe piata fortei de munca

Inginerii, cei mai cautati pe piata fortei de munca

Click pentru imaginea intreaga

07.08.2006, 16:45 99

Cea mai complexa oferta de angajare a venit in saptamana
care a trecut din partea companiilor din constructii, care au anuntat job-uri vacante pentru peste 50 de pozitii.
Pe de alta parte, pe piata fortei de munca se resimte lipsa specialistilor cu formatie tehnica, companiile din diverse domenii fiind in cautare de 45 de ingineri.
"Sectorul constructiilor explodeaza pe perioada verii, din cauza numarului mare de comenzi si a ritmului cu care se construieste pe orice segment (office, rezidential etc.)", explica Madalina Motora, comunication coordinator la Manpower Romania.
Printre companiile din domeniul constructiilor care cauta angajati se numara Lafarge Ciment, Panteckniki, Atlas, Moller, Synergy Construct. Cea mai interesanta oferta vine din partea americanilor de la Foster Wheeler, care au anuntat ca au nevoie de process engineers, project engineers si project controllers.
Cei selectati vor lucra intre un an si doi ani in filiala din Milano a companiei, urmand ca dupa aceasta perioada de training sa fie relocati in Romania, unde compania intentioneaza sa deschida un sediu care sa preia atributiile pentru Europa de Est.
Cei care doresc sa aplice pentru una dintre aceste pozitii trebuie sa fi absolvit o facultate cu profil tehnic, sa aiba minimum cinci ani de experienta in domeniu si sa vorbeasca fluent limba engleza.
Faptul ca inginerii sunt cei mai cautati pe piata fortei de munca nu pare sa mai surprinda pe nimeni. "Se cauta din ce in ce mai multi ingineri pe sectoare bine determinate, pe anumite nise de productie sau de mentenanta, cu experienta relevanta in domeniu", explica Motora.
Specialistii in vanzari sunt si ei marfa rara pe piata fortei de munca, urmati de cei din domeniul financiar.
In ceea ce priveste cererea de manageri de pe piata, cele mai multe posturi au fost scoase la concurs pentru job-uri de project manager, development manager si area sales manager.
Din profilul managerului cautat de companii nu trebuie sa lipseasca experienta de minimum doi ani pe o pozitie de conducere asemanatoare, cunoasterea limbii engleze, cunostinte de operare PC, abilitatile de negociere si comunicare si aptitudini de management de proiecte si de resurse umane.
Cea mai ampla oferta de angajare a venit din segmentul de HoReCa, restaurantul Heritage reluandu-si oferta pentru ocuparea celor 70 de posturi scoase la concurs, oferta in care toate salariile sunt la vedere.
Astfel, pentru pozitia de CEO si cea de bucatar adjunct au fost oferiti 3.300 de euro pe luna, brut, in timp ce directorul de operatii si bucatarii vor castiga cate 1.400 de euro pe luna.
Oracle continua probabil cea mai complexa campanie de recrutare a acestei veri, pentru cele 11 pozitii disponibile in cadrul companiei. Astfel, sunt cautati specialisti pentru departamentele Contracts, Incentive Compensation si Expense.
Toti cei care vor fi recrutati vor lucra in Romania, unde Oracle are peste 600 de angajati in prezent. O alta companie care activeaza in domeniul IT&C si in teleco-municatii, Computaris, cauta "talented software developers" pentru filiala din Bucuresti. Si in domeniul asigurarilor sunt cautati specialisti, AIG Life si Euro Asig fiind doar doua dintre companiile de profil care cauta patru oameni. Retailerii sunt in continuare in cautare de personal pentru extinderea in teritoriu.
Ofertele angajatorilor se impart intre Capitala si provincie, fiind, de asemenea, anuntate si posturi in strainatate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO