Profesii

Harvard si Oxford, interesate de romani

26.06.2007, 17:36 17

Un numar de 30 dintre cele mai mari scoli de business din lume, printre care Harvard, Stanford, Oxford si London Business School, vor sa-si imbunatateasca metodele de promovare a programelor MBA pe piata romaneasca, unde vad un potential mai mare dupa integrarea in UE.
"Vrem sa ne imbunatatim prezenta pe pietele emergente din Europa de Est", au spus reprezentantii universitatilor intr-o intalnire cu presa economica romaneasca, desfasurata zilele trecute la Londra.
Evolutia economiei romanesti, piata fortei de munca din Romania, nivelul de cunoastere al limbii engleze in randul managerilor romani au fost numai cateva elemente care au starnit interesul reprezentantilor acestor universitati.
"Avem deja romani care studiaza in campusul nostru din Statele Unite, iar dupa integrarea Romaniei in UE credem ca numarul acestora va creste", au spus reprezentantii Stanford Graduate School of Business.
Costul unui program de MBA variaza intre 10.000 de euro si poate ajunge pana la 100.000 de euro.
Spre exemplu, la Harvard costul programului de un an variaza intre 75.000 de dolari si 93.000 de dolari in functie de statutul familial al studentului si include, pe langa programul propriu-zis, si costuri cu cazarea sau serviciile medicale. Limita minima este valabila pentru o singura persoana, iar cea maxima pentru o familie cu un copil.
La CEU Business School, un program de Executive MBA cu durata de un an costa aproximativ 14.000 de euro, la INSEAD, in Franta, un program de MBA de doi ani costa 45.000 de euro, in timp ce pentru a studia la Viena University of Economics and Business Administration din Austria pentru un an, trebuie sa platesti aproape 30.000 de euro.
Potrivit unui studiu realizat de organizatia QS Network, 97% dintre potentialii studenti ai unui MBA aleg bursele ca sursa preferata de finantare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO